Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Παρατήρηση του Κρόνου και του Δία από τα Φιλιατρά

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών η προσέλευση του κοινού στην ομιλία του Κανάρη Τσίγκανου, Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Φυσικής στον Τομέα Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Μηχανικής, με θέμα: «Ένα γαλάζιο πετραδάκι μέσα σε ένα εκπληκτικό Σύμπαν». Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών κι έγινε στα Φιλιατρά, την Κυριακή 1 Αυγούστου στο Πάρκο Βλαχέρνας. Άνθρωποι από την Πάτρα, την Τρίπολη κι ολόκληρη την Τριφυλία παρακολούθησαν με απόλυτη προσήλωση την παρουσίαση του καθηγητή ο οποίος εκλαϊκευμένα και με υποστήριξη οπτικοακουστικού υλικού, αναφέρθηκε στις τελευταίες ανακαλύψεις στον τομέα του διαστήματος. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση νέων και παιδιών από την ηλικία του νηπιαγωγείου μέχρι το λύκειο.

Ο καθηγητής ανακοίνωσε, με την παρουσία του λυκειάρχη Φιλιατρών Γιάννη Κίτσου, τη θεσμοθέτηση δωρεάς των βιβλίων του σε αριστούχους μαθητές του Λυκείου Φιλιατρών. Μάλιστα η πρώτη βράβευση έγινε στο τέλος της ομιλίας του με την απονομή των βιβλίων του στους μαθητές Κανέλο Φουντά, Χρήστο Παγάνη και Κωνσταντίνα Γεωργοπούλου που συγκέντρωσαν βαθμολογία 19,8.

Στη συνέχεια έγινε από το χώρο του Λυκείου Φιλιατρών αστροπαρατήρηση με δύο τηλεσκόπια που διέθεσαν για την εκδήλωση ο πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης και ο φοιτητής στο τμήμα φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κωνσταντίνος Καρβελάς. Οι παραβρισκόμενοι που περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους, ενθουσιάστηκαν με την παρατήρηση του Κρόνου και του Δία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Τριφυλίας κ. Μερόπη Μυλωνά, οι αντιδήμαρχοι Σωτήρης Μπακούρος, Μαρία Παναγοπούλου, Νίκος Φρούσος και Δημήτρης Στριμπάκος. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Σάκης Καραβίτης. Οι πρώην Δήμαρχοι Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης. Οι πρόεδροι των εν Αθήναις Φιλιατρινών Στάθης Χαρτάλος, του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού Νίκος Κούρδογλου, ο ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος, ο λυκειάρχης Φιλιατρών Γιάννης Κίτσος και ο γυμνασιάρχης Γαργαλιάνων Παντελής Μπαζάνος, ο στρατηγός κ. Νίκος Βορρές, η προϊσταμένη της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Φωτεινή Στυλιανού, και πλήθος κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button