Τοπικά Νέα

Σύνδεση Ολυμπίας Οδού-Μορέα μέσω Καλό Νερό – Τσακώνα

Την επιθυμία του να φτάσει ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου μέχρι την Αρχαία Ολυμπία ώστε να κατασκευαστεί μία πραγματική Ολυμπία Οδός, αλλά και να συνδεθεί με τον οδικό άξονα στην Τσακώνα εξέφρασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον συνάδελφο δημοσιογράφο Γιώργο Ψύλλια.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για το θέμα μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το έργο παραθέτοντας επιχειρήματα. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Εμείς δεν θα κάνουμε τους καουμπόηδες της Ευρώπης».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στο ΑΠΕ για την Ολυμπία Οδό έχουν ως εξής: «Θέλω να θυμίσω σε όλους ότι η «Ολυμπία» Οδός λέγεται έτσι γιατί θα είχε κατάληξη στην Αρχαία Ολυμπία. Και είναι απαράδεκτο να μη συνδέεται η Αρχαία Ολυμπία, ένας από τους ιστορικότερους πολιτιστικά τόπους του πλανήτη μας. Προφανώς λοιπόν και επιθυμώ να ολοκληρωθεί ο δρόμος μέχρι και την Αρχαία Ολυμπία και να συνδεθεί με τον άλλο μεγάλο οδικό άξονα, στην Τσακώνα. Έτσι, οι δύο μεγάλοι άξονες της Πελοποννήσου, ο Μορέας και η Ολυμπία Οδός θα λειτουργούν παράλληλα και με σύνδεση.

Όταν όμως θες να κάνεις έργο, πρέπει να συνεργάζεσαι γόνιμα και σοβαρά και με αυτόν που δίνει τα χρήματα. Εμείς δεν θα κάνουμε τους καουμπόηδες της Ευρώπης. Θα συζητήσουμε με επιχειρήματα. Την προσεχή εβδομάδα, θα μεταβώ στις Βρυξέλλες και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για όλα τα έργα που έχουν προβλήματα και εκκρεμότητες. Τα βήματα κύριε Ψύλλια είναι: εξετάζουμε ένα σύνθετο πρόβλημα με σοβαρότητα, συνεννοούμαστε με την Ευρώπη και μετά προχωράμε με ταχύτητα στην υλοποίηση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button