Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

«Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια» στην Καρδαμύλη

Η Μαρίζα Κωχ, μαζί με φίλους της δεξιοτέχνες μουσικούς, θα παρουσιάσουν σε μικρούς και μεγάλους, «Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια» στην «Αυλή της Γιωργίτσας» στη Καρδαμύλη, το Σάββατο( 8 Αυγούστου), στις 9.00.

Η μουσική αυτή βραδιά συνδιοργανώνεται από το Πολιτιστικό σωματείο για την τέχνη και την φύση, ΝΑΡΤΟΥΡΑ και την «Αυλή της Γιωργίτσας».

Αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια, που είναι κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών ενός πολύτιμου παπλώματος. Σε αυτό έχουν κρύψει οι μουσικοί του περασμένου αιώνα τα πιο γνωστά παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα.
Το πάπλωμα αυτό φυλασσόταν για πολλά χρόνια στο Μουσείο Μπενάκη. Όμως, μια νύχτα του χειμώνα κινδύνευσε να χαθεί για πάντα, όταν ο δράκος του πηγαδιού του Μουσείου το άρπαξε και προσπάθησε να το σύρει μαζί του στο πηγάδι. Ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη εμπιστεύτηκε το πάπλωμα με τα χίλια χρυσά κουδούνια στη Μαρίζα Κωχ και στα παιδιά που θα βρεθούν κοντά της για να φανερώσουν αυτόν τον ανεκτίμητο πολιτιστικό θησαυρό και έτσι να σωθούν για πάντα τα παιδικά τραγούδια.

Το μουσικό αυτό παραμύθι, που εκδόθηκε εικονογραφημένο σε βιβλίο, έχει παρουσιαστεί επανειλημμένα στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στο Νομισματικό Μουσείο και σε πολλά σχολεία της χώρας μας.
Τον μύθο εκτυλίσσει η μουσικός Τζένη Ντούρου.
Το βιβλίο, που συνοδεύεται από CD με αφήγηση και τραγούδια, θα σταλεί δωρεάν μετά την παράσταση σε όλα τα σχολεία του δήμου.

Για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια όλων, ο μέγιστος αριθμός ατόμων, που μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση ,είναι 35.
Τηλ. για κρατήσεις : 6942849549.
Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button