Ελλάδα

Φολέγανδρος: Στον ανακριτή ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα Τρίτη (20/7) ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή και την νεκροψία – νεκροτομή, ο θάνατος της άτυχης κοπέλας οφείλεται σε πνιγμό.

Ο δράστης μετά από τσακωμό που είχαν μεταξύ τους, φέρεται να έσπρωξε την κοπέλα από βραχώδες μέρος στη θαλάσσια περιοχή Λυγαριά της Φολογάνδρου. Οπως ανέφερε ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην ομολογία του, αιτία του καβγά ήταν το γεγονός ότι χάθηκαν στη διαδρομή.

H Γαρυφαλλιά εκλιπαρούσε για βοήθεια

Το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο 30χρονος έριξε το αυτοκίνητο στον γκρεμό, η 26χρονη βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να εκλιπαρεί για βοήθεια. «Με είχε υποχείριο της. Με έπαιζε συνέχεια όλη την εβδομάδα. Με μείωνε. Αυτό με τσάντιζε πολύ. Μου μιλούσε υποτιμητικά και με τσάντισε πολύ. Μου έλεγε συνέχεια πήγαινε από εδώ πήγαινε από εκεί», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο 30χρονος στην ομολογία του. «Φώναζε βοήθεια, βοήθεια. Ε δεν είχα κάνει κάτι για να φοβάται. Με μείωνε συνεχώς», σημείωσε ακόμη.Μάλιστα, φαίνεται πως δεν την βοήθησε και εγκατέλειψε την 26χρονη Γαρυφαλλιά όταν κατάλαβε ότι ήταν ήδη νεκρή.

Ο δικαστικός λειτουργός που μαζί με τον εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων θα αποφανθούν για την ποινική μεταχείριση του 30χρονου, αναμένεται να λάβει υπόψη και το ότι στο πρόσωπο της Γαρυφαλλιάς υπάρχουν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, και σημάδια που ενισχύουν τη θέση ότι ο κατηγορούμενος τη χτύπησε όταν βρίσκονταν έξω από το αυτοκίνητο και αφού λογομάχησαν.
Την παρακολουθούσε

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του δικηγόρου της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, πως η 26χρονη υποψιαζόταν ότι ο 30χρονος παρακολουθούσε το κινητό της τηλέφωνο. Μάλιστα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Κούγιας δεν απέκλεισε ο 30χρονος να είχε συμβουλευτεί δικηγόρο τις ώρες που αγνοούνταν: «Αντιμετωπίζω με πολύ μεγάλες επιφυλάξεις τα όσα λέει, καθώς υπάρχει μια εξαφάνιση πολλών ωρών και δεν αποκλείει κανείς ό,τι στις ώρες αυτές έχει μιλήσει με κάποιο συνάδελφο, να έχει πάρει νομικές συμβουλές και να έχει κρύψει κάποια στοιχεία».
«Οχι άλλη Γαρυφαλλιά»

Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτισαν το απόγευμα της Δευτέρας (19/7) την 26χρονη στο Βέλο Κορινθίας. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της και τα τρία αδέρφια της. Την ώρα που έφτανε η σορός της Γαρυφαλλιάς στην εκκλησία κάποιοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά – Όχι άλλοι νταήδες».

«Ήταν μια άριστη φοιτήτρια, φαρμακοποιός και τις πρώτες διακοπές που πήγε στη ζωή της μετά το πτυχίο της, την εξαπάτησε και έγινε αυτό που έγινε», είπε ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς. «Αυτά που βιώνουμε εμείς ως οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει. Αυτά που περνάει κάθε γονιός που χάνει με τόσο άδικο και βάναυσο τρόπο το παιδί του. Για να μην υπάρχει καμία άλλη Ελένη, Γαρυφαλλιά, Μυρτώ, πρέπει να εναντιωθούμε σε κάθε έναν που προσπαθεί να επιβουλευθεί τα κορίτσια μας», είπε ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της δολοφονημένης στη Ρόδο φοιτήτριας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button