Τοπικά Νέα

Ανάκληση απόφασης στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας

Με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το πέμπτο θέμα που αφορά την ανάκληση της αριθ. 173/2019 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής. Πρόκειται για την αμοιβή δικηγόρου ο οποίος είχε ασχοληθεί με υποθέσεις που αφορούσαν οικονομικές αξιώσεις κατά του Δήμου Τριφυλίας με την αμοιβή του να είναι στα 3.075 ευρώ. Ωστόσο η πληρωμή δεν μπορούσε να γίνει από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς η αμοιβή ήταν μεγαλύτερη από τις καθορισμένες τιμές, και ζητούσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά την άρνηση πληρωμής ο δικηγόρος καθόρισε την αμοιβή με βάση την αξία του αντικειμένου, φτάνοντας τις 16.540,39 ευρώ, με την αγωγή του να γίνεται δεκτή στο δικαστήριο. Η Οικονομική Επιτροπή στην προηγούμενη συνεδρίασή της, την περασμένη Πέμπτη, κλήθηκε να αποφασίσει για την άσκηση ή μη ένδικων μέσων (έφεσης), και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Μάλιστα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, επέμεναν στην άσκηση έφεσης, παρά τις νομικές αναλύσεις που έγιναν από το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, και δικηγόρο, Παναγιώτη Τσίγγανο.

Αναλυτικά τα θέματα:

  • Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2019 (εισήγηση προς το Δ.Σ.)
  • Άσκηση ή μη ένδικων μέσων (προσφυγής) κατά της αριθ.31/2019 αποφάσεως Λιμενάρχη Πύλου, για επιβολή προστίμου στο Δήμο Τριφυλίας
  • Έγκριση Πρακτικού Ι του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Κατασκευή Συνθετικού Τάπητα Στίβου (Ταρτάν) στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών»
  • Τροποποίηση της αριθ. 161/2019 απόφασης Οκονομικής Επιτροπής σχετικά με το ποσό που πρέπει να καταβληθεί στην εταιρεία «ΑΞΩΝ ΜΕΛΕΤΑΙ ΑΤΕ» σε εκτέλεση της αριθ. ΑΔΠ326/2019 Διαταγής Πληρωμής του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης
  • Ανάκληση της αριθ. 173/2019 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button