ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Βελισσάριου Κορένσιου στην Κυπαρισσία

Αποκαλυπτήρια της προτομής του κορυφαίου Κυπαρίσσσιου ζωγράφου που διέπρεψε στην νότια Ιταλία την περίοδο της Αναγέννησης

Χθες το πρωί, στον προαύλιο χώρο της Αίθουσας  Πολιτισμού «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κυπαρίσσιου Ζωγράφου Βελισσάριου Κορένσιου.

Ο Κορένσιος, μεγάλος Κυπαρίσσιος ζωγράφος 1558-1646,  υπήρξε ο παραγωγικότερος ομογενειακός ζωγράφος της Νάπολης και της ευρύτερης περιοχής από τις τελευταίες δεκαετίες του 16ου έως τα μέσα του 17ου αιώνα. Σύγχρονος του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, έδρασε κατεξοχήν στην ισπανοκρατούμενη Νάπολη, όπου άφησε μια εξαιρετικά εκτεταμένη παραγωγή από νωπογραφικά σύνολα, ελαιογραφίες και σχέδια.

Η εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα και σύντομη αναφορά στη ζωή και το έργο του ζωγράφου από την εκπαιδευτικό Δήμητρα Ανδρινόπουλου, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός του απερχόμενου δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος σημείωσε πως το έθνος μας ακόμη και στις πιο σκοτεινές εποχές βγάζει φωτεινές προσωπικότητες, υπογραμμίζοντας πως είναι μεγάλη υπόθεση για την Τριφυλία να έχει μια τέτοια τόσο σπουδαία μορφή, όπως ο Κορένσιο, και να μην του έχει αποδώσει το χρέος που πρέπει.

Ακολούθησε Ολομιλία της κ. Τσεμπερά Σάρρας, Πτυχιούχου Πλαστικών Τεχνών  & Επιστημών της Τέχνης  με ειδίκευση στην Μουσειολογία, με θέμα «Ο Βελισσάριος Κορένσιος επιστρέφει στην Κυπαρισσία», και στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια προτομής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button