Αγροτικά

Δύο προσφορές για ελαιόλαδο στον Συνεταιρισμό Ζάκρου κάτω από 5 ευρώ δεν έγιναν δεκτές

Σε δημοπρασία πώλησης έξτρα παρθένου ελαιολάδου, εσοδείας 2022-2023 και οξύτητας 0,7%, προχώρησε ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ζάκρου, την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Βασίλειος Κατσικαλάκης, πρόεδρος στον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Ζάκρου, «προχωρήσαμε σε δημοπρασία για την πώληση 60 τόνων (δυο βυτία) έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Μας έδωσαν δύο προσφορές αλλά οι παραγωγοί δεν ικανοποιήθηκαν από την τιμή γιατί ήταν κάτω από 5 ευρώ. Θα ξανακάνουμε δημοπρασίες το επόμενο χρονικό διάστημα. Η συγκομιδή έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα μήνα στην περιοχή».

Εξαγωγές προς Ισπανία
Το έτος 2022 η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών προς Ισπανία ανήλθε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, της τάξεως των 2,1 δισ. ευρώ (αύξηση +75,7% έναντι του 2021), με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οι ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου και κλασμάτων του (ΚΔ 1509) παρουσίασαν μια εκρηκτική αύξηση άνω του 1.000%.

Η αξία του παρθένου ελαιολάδου το 2022 ανήλθε στα 43,35 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα την είσοδό του στην κατάταξη των κορυφαίων κατηγοριών των ελληνικών εξαγωγών προς Ισπανία. Είχαμε επίσης σημαντική αύξηση των εξαγωγών λοιπών ελαιολάδων (αξίας 17,77 εκατ. ευρώ).

agrotypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button