Δήμος Μεσσήνης

Δ.Σ. Μεσσήνης: Κατηγορία στον δήμαρχο για τη ΔΕΥΑΜ και ένταση για τη διαγραφή προστίμου

Επανήλθε ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσήνης, δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χριστοφιλόπουλος, στις κατηγορίες του κατά του δημάρχου, Γιώργου Αθανασόπουλου και κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ισχυρίστηκε ότι ο δήμαρχος του ζήτησε να διαγραφεί πρόστιμο από ιδιώτη για την κλοπή νερού. “Τι θα γίνει, θα πιάνεις όλους τους δικούς μας;” ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ο Νίκος Χριστοφιλόπουλος ότι του είπε ο δήμαρχος και με αυτό τον τρόπο δικαιολόγησε τη δική του στάση, δηλαδή τη ψήφο του υπέρ της διαγραφής του προστίμου σε προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜ και στην τελευταία συνεδρίαση τη ψήφο του κατά της διαγραφής του προστίμου!…

Ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, από την πλευρά του τόνισε ότι η στάση του δημοτικού συμβούλου, ότι δηλαδή αλλάζει τη ψήφο του ανάλογα με τη συγκυρία, δείχνει και το ποιόν του χαρακτήρα του. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι έχει ζητήσει από τη ΔΕΥΑΜ να είναι αμείλικτη απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές καταναλωτών και πως δεν παρεμβαίνει για τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Ο σημερινός πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, Νίκος Δουρούμης, που επιμένει ότι το πρόστιμο δεν έπρεπε να διαγραφεί, τόνισε ότι αυτό που του είπε ο δήμαρχος για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι να κάνει αυτό που κρίνει σωστό.

Το θέμα μπήκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Τάσο Τσερπέ, ο οποίος είπε ότι είναι μεν σεβαστή η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜ, για τη διαγραφή του προστίμου, διατύπωσε ωστόσο το μεγάλο προβληματισμό του γιατί “αδειάσατε (η δημοτική αρχή) κυριολεκτικά” την Υπηρεσία και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, που σταθερά και τεκμηριωμένα εισηγούνταν την διατήρηση του προστίμου.

Ο Νίκος Ξενογιάννης, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, κάλεσε τη δημοτική αρχή να του απαντήσει τι πρέπει να λέει στους δημότες οι οποίοι, μετά την απόφαση διαγραφής του προστίμου, ζητούν να διαγραφούν και δικά τους πρόστιμα.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Σπύρος Κοντοθανάσης, πρώην δήμαρχος του πρώην Δήμου Βρουφράδας, ανέφερε ότι δεν μπορούσε να ακυρωθεί προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ, για τη διαγραφή του προστίμου, όταν το θέμα επανήλθε στο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης χωρίς κανένα νέο στοιχείο.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρχε λόγος να απασχολήσει με αυτόν τον τρόπο το Δημοτικό Συμβούλιο, όμως, συνέχισε, βρήκαν κάποιοι ευκαιρία να δημιουργήσουν πρόβλημα επειδή ενοχλούνται από το έργο της δημοτικής αρχής.

Πάντως η συζήτηση για το ζήτημα έκλεισε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, Νίκο Δουρούμη, που υπογράμμισε ότι το πρόστιμο έπρεπε να πληρωθεί γιατί “είναι αδιάσειστα τα στοιχεία” σχετικά με την εν λόγω υπόθεση.

Στ.Μ.  kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button