Πολιτική

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ για την ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ, με απόλυτη συνείδηση ευθύνης τοποθετείται ενάντια στα δάνεια που υποθηκεύουν τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας και ενάντια στα έργα βιτρίνας. Αγωνίζεται και θ΄ αγωνίζεται πάντα για έργα ουσίας ώστε να σταματήσουμε να πνιγόμαστε και να καιγόμαστε, είτε μέσα στην πόλη, είτε στην ύπαιθρο. Παλεύει για έργα εφαλτήρια ανάπτυξης όπως για παράδειγμα της προστασίας του υδροφόρου ορίζοντα, της δημιουργίας αρδευτικών υποδομών κ.α..

Οι παραπάνω θέσεις μας στη συνεδρίαση του Πε.Συ. Πελοποννήσου της 18ης Οκτώβρη 2021, εκφράστηκαν με την απόρριψη από την ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ του δανεισμού και ενάντια στα έργα βιτρίνας, αφουγκραζόμενη τα αιτήματα και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Εν προκειμένω, των απλών κατοίκων των Φιλιατρών, που αγωνιούσαν για την διαφύλαξη της ιστορίας, της ζωής και του πολιτισμού τους. Κάτοικοι που παραβρέθηκαν στο Πε.Συ. για να γλιτώσουν την Πλατεία τους.

Η δικαίωση των θέσεων μας επιβεβαιώθηκε ευθύς αμέσως με την κοινοποίηση αποφάσεως από την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου του Υπουργείου Πολιτισμού. Απόφαση που απέρριψε το έργο βιτρίνας της Κεντρικής Πλατείας (Καποδιστρίου) Φιλιατρών, που σχεδίαζαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας σε αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή αρχή Νίκα, λόγω του ότι παραβίαζε την ιστορικότητα της πλατείας καθώς και του περιβάλλοντα χώρου.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

26-10-2021

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Παιδιά ηρεμηστε και εξηγηστε μας γιατί όχι
    Ένας κύριος πού μιλησε στην μεσογειος τηλεόραση αλλα λόγια να αγαπιωμαστε
    Μας μπερδεψε τελείως
    Εγώ σαν φιλιατρινος που μένει στο εξωτερικό και άλλοι συμπολιτες μας έχουμε καταλάβει ότι υπάρχει μια κοντρα μεταξύ δήμαρχου και κάποιων του τοπικου
    Απο αυτον τον ο ρεβανσισμο θα είναι παλι χαμενη η πόλ

  2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,
    ΕΛΑΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.
    Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΧΡΣΗ ΤΟΜΗ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.
    ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ,,, ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ..
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΑΚΕΣ …ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΝΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ,,
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΑΡΟ..ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ..
    ΓΙΑΤΙ ΔΗΛ. ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ?
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΙΝΕΤΣΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ…
    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΕΣΘΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΑΣ,ΔΗΛ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ..
    ΚΑΙ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button