Αγροτικά

Η ώρα του λογαριασμού – Έρχεται η προκαταβολή του 70% της Βασικής Ενίσχυσης

Όπως όλα δείχνουν, την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να καταβληθεί η προκαταβολή του 70% της Βασικής Ενίσχυσης του έτους 2021.

Με την πληρωμή αυτή, εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι παραγωγοί θα λάβουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (σχεδόν 700 εκατ. στην αντίστοιχη περσινή), που θα αποτελέσουν κινητήριo δύναμη για την οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες όλων
των περιφερειών της χώρας.

Όπως όλα δείχνουν, όμως, κάποιοι θα λάβουν λιγότερα από όσα ανέμεναν. Όχι αυτοί που μετά από στοχευμένους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ πιάστηκαν να παρανομούν, αλλά πολλοί κτηνοτρόφοι, ή τουλάχιστον όσοι ενεργοποιούν δικαιώματα σε δημόσιες εκτάσεις.

Οι λόγοι μάλλον «απλοί», καθώς όσοι διοικούν τον ΟΠΕΚΕΠΕ το τελευταίο διάστημα:

✱ Είχαν ως βασικό τους μέλημα την επικοινωνιακή διαχείριση συγκεκριμένων στοχεύσεων μέσω της δυσφήμισης του συστήματος πληρωμών στην Ελλάδα.

✱ Δεν δίστασαν να στοχοποιήσουν στελέχη, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν εκκαθαρίσεις στον Οργανισμό.

✱ Αντί να εφαρμόσουν ένα σύστημα στοχευμένων διοικητικών ελέγχων εντοπισμού και τιμωρίας όσων παρανομούν, επέλεξαν τις οριζόντιες ρυθμίσεις ακόμη και με αναδρομική ισχύ, όπως συνέβη πριν από λίγες ημέρες με την ΚΥΑ για τους βοσκότοπους.

✱ Δεν διστάζουν να θέσουν σε ταλαιπωρία χιλιάδες παραγωγούς, οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη και θα καταφύγουν σε ενστάσεις.

Απευχόμαστε να συμβούν τα παραπάνω, διότι σε διαφορετική περίπτωση ίσως έφτασε η ώρα του λογαριασμού για κάποιους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button