Αστυνομικά

Καλαμάτα: Σύλληψη ενός Τούρκου και δυο Αφγανών για την παράνομη διακίνηση μεταναστών

Στη σύλληψη ενός Τούρκου και δυο Αφγανών προχώρησαν αργά χθες το βράδυ, οι λιμενικές αρχές της Καλαμάτας, ύστερα από πολύωρη ανακριτική διαδικασία, για την παράνομη διακίνηση 90 ανθρώπων, που διασώθηκαν αργά το απόγευμα της περασμένης Τρίτης 40ν.μ. δυτικά της Πύλου.

Οι 3 συλληφθέντες φέρεται να υποδείχθηκαν ως οι χειριστές του ιστιοπλοϊκού σκάφους και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιων των ανακριτικών αρχών στα δικαστήρια της Καλαμάτας όπου και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Καλαμάτα: Σύλληψη ενός Τούρκου και δυο Αφγανών για την παράνομη διακίνηση μεταναστών

Το ταξίδι τους σύμφωνα με πληροφορίες το ταξίδι τους είχε ξεκινήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας και προορισμό είχαν κάποιο λιμάνι της Ιταλίας ενώ βρίσκονταν στο νερό για τουλάχιστον 4 ημέρες, όταν το σκάφος τους έμεινε ακυβέρνητο λόγω έλλειψης καυσίμων. Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά διασώθηκαν 31 άτομα ενώ οι υπόλοιποι 62 αρχικά δεν θέλησαν να συνεργαστούν με τις Ελληνικές αρχές και να μετεπιβιβαστούν σε παραπλέον σκάφος, αλλά επιθυμούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ιταλία. Όταν αντιλήφθηκαν ότι αυτό δεν ήταν εφικτό συνεργάστηκαν και συνοδεία του σκάφους ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος “Γαύδος” έφθασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Καλαμάτα: Σύλληψη ενός Τούρκου και δυο Αφγανών για την παράνομη διακίνηση μεταναστών

Οι 90 μετανάστες (14 άνδρες Αφγανιστάν, 14 γυναίκες Αφγανιστάν, 14 ανήλικα Αφγανιστάν εκ των οποίων 4 αγόρια και 10 κορίτσια, 31 άνδρες Ιράν, 7 γυναίκες Ιράν, 9 ανήλικα Ιράν: 4 αγόρια – 5 κορίτσια, και ένας Ιρακινός) αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα από την Καλαμάτα, όπου φιλοξενήθηκαν προσωρινά στο χώρο των αποθηκών του λιμανιού, για οργωμένη δομή υποδοχής και καταγραφής μεταναστών στην ενδοχώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button