Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Κινητοποίηση στην Καλαμάτα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό

Με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό και με τη συμμετοχή σειράς άλλων Συνδικάτων και Σωματείων έχει διοργανωθεί κινητοποίηση για απόψε, στις εφτά, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι “Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά!”, “Ούτε ένα ευρώ λιγότερος μισθός!”, “Ούτε ένα λεπτό παραπάνω εργασία!”, “Μέτρα υγείας και ασφάλειας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!”…

“Φτάνει πια – Δεν πάει άλλο” σημειώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό και συνεχίζει: “Ζούμε για ένα χρόνο με ψίχουλα, χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, με αβέβαιο μέλλον.  Τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει ασφυκτικά, θρηνούμε θύματα από τον κορονοϊό και οι εμβολιασμοί γίνονται με το σταγονόμετρο. Οι χώροι δουλειάς που έχουν παραμείνει σε λειτουργία αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού”.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης είναι:

  •         Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Καμιά απόλυση.
  •         Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
  •         Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς & δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
  •         Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων, μαγείρων, σερβιτόρων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  •         Υποχρεωτική Κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους σε επισιτιστικά καταστήματα.
  •         Σταθερή εργασία 5ημερο – 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.
  •         Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  •         Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι στον επισιτισμό που δεν θα δουλέψουν το καλοκαίρι του ’21.
  •         Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς .
  •         Μέτρα προστασίας της Υγείας, παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας για μάγειρες, σερβιτόρους, λάντζα κλπ..
  •         Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές. Να οροθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής των καταστημάτων.

Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έχουν ανακοινώσει το Συνδικάτο Οικοδόμων μεσσηνίας, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button