ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Λιοτρίβι Γαργαλιάνων: “Η ποιότητα και η ποσότητα από τεχνογνωσία που υπερέχει”

Δελτιο Τύπου

Το λιοτρίβι Γαργαλιάνων ενόψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου ερευνητικές ομάδες παρακολουθούν την πορεία της παραγωγής και αναζητούν ελαιόλαδα πλέον με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στα πλαίσια της έρευνας τους από το λιοτρίβι Γαργαλιάνων προέκυψαν τα παρακάτω αποτελέσματα.

Καλημέρα σας Κύριοι

Εν συνεχεία της συναντήσεως μας στους Γαργαλιανους επιθυμώ κατ΄ αρχάς να σας ευχαριστήσω θερμά για την καλοσύνη που είχατε να συναντηθούμε και να έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με μια ενδεχομένη συνεργασία μας. Σας ευχαριστώ επίσης για την ξενάγηση στο ελαιουργείο της εταιρείας σας όπου πραγματικά εξεπλάγην τόσο από τα τελευταίου τύπου ελαιουργικά μηχανήματα τα οποία έχετε εγκαταστήσει όσο και από την έμφαση την οποία έχετε δώσει σε τεχνικές λεπτομέρειες για την επίτευξη μιας παραγωγής ελαιόλαδου υψηλού ποιοτικού επιπέδου.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο σκοπός σας θα επιτύχει και αυτό προκύπτει από τον ποιοτικό και αναλυτικό έλεγχο του δείγματος που μου δώσατε από μια δεξαμενή σας και τον οποίο σας παραθέτω κατωτέρω.

 

  -Ποιοτική αξιολόγηση

   —————————-

   Φρουτωδες :   3.6

 

   Πικρο          :   1,8

 

   Πικαντικο    :   3,0

Εάν λάβουμε υπ’ οψιν ότι η οξυτης του δείγματος βρέθηκε 0,85 τότε η ποιοτης χαρακτηρίζεται πολύ καλή.

 

Αναλυτική αξιολόγηση

 

Από τα αποτελέσματα της ανάλυσης προκύπτουνε ορισμένα στοιχεία τα οποία επισημαίνω

 

-Η σπεκτοφωτομετρια (κ268,κ232) είναι εξαιρετική εάν λάβουμε υπ’οψιν  οτι ειμεθα ήδη στον Ιούνιο και κυρίως ότι η εσοδεία ποιοτικά ήταν από τις χειρότερες.

-Η ερυθροδιολη+ουβαολη 2,7 είναι η χαμηλότερη που έχω δει για τη περιοχή των Γαργαλιάνων σε όλα τα χρόνια της ενασχόλησής μου με το ελαιόλαδο αυτής της περιοχής.

 

-Το αποτέλεσμα των ορυκτελαιων <11 και των φθαλικων εστερων(πλαστικοποιητων)

   <0.5  αποτελεί για μένα μια ευχάριστη έκπληξη αφού σε κανένα άλλο ελαιοτριβείο της περιοχής δεν έχω συναντήσει τέτοια αποτελέσματα μέχρι σήμερα.

Από τα ανωτέρω αποτελέσματα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι προδιάγραφες του ελαιόλαδου σας δίνουν ένα σοβαρό πλεονέκτημα για μια εξαγωγική δραστηριότητα σε εκλεκτικούς αγοραστές με στόχο την επίτευξη καλύτερων τιμών πωλησης. 

Δεν έχω πάρα να σας συγχαρώ για τη υποδομή που στήσατε, για τον επαγγελματισμό που επιδεικνύετε και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στην επόμενη ελαικη περίοδο.

Ακολουθεί η ανάλυση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button