Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΕκπαίδευση

Μήνυμα δήμαρχου Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλα προς τους μαθητές

Επ’ ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγ. Καρβέλας προέβη στο ακόλουθο μήνυμα:

«Αγαπητοί μου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς αποτελεί αφετηρία με στόχους και προσδοκίες, στο δύσκολο δρόμο που έχουν να διανύσουν οι μαθητές, για την απόκτηση της γνώσης. Σε αυτή την προσπάθεια, εύχομαι σε όλους σας να εφοδιαστείτε με ψυχική δύναμη και υπομονή, για την πραγματοποίηση των στόχων σας.

Στο πλαίσιο της ομολογουμένως δύσκολης σχολικής χρονιάς, λόγω πανδημίας, η διοίκηση του δήμου φρόντισε, ώστε οι σχολικές μονάδες να ανοίξουν με κατά το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και εξοπλισμού των χώρων, χορηγήθηκε το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για την ατομική διασφάλιση της υγείας, ενώ παράλληλα προσελήφθη επιπλέον προσωπικό, για την καθαριότητα και την ευταξία των σχολείων.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώ τους πάντες ότι θα είμαστε σε εγρήγορση, για να παρέμβουμε και να επιλύσουμε άμεσα όποιο τυχόν πρόβλημα προκύψει, λαμβάνοντας κάθε δυνατό μέτρο, για την ασφάλεια και την υγιεινή μαθητών και εκπαιδευτικών, στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας.

Το σχολείο καλείται σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες να παραμείνει χώρος δημιουργίας και ελπίδας. Να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν τη γνώση και τα απαιτούμενα εκείνα εφόδια, που θα τους οδηγήσουν στο αύριο, ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ευτυχισμένους ανθρώπους και χρήσιμους πολίτες για την κοινωνία. Μόνο με τη στήριξη όλων, αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί.

Αγαπητοί μου μαθητές, με τις σκέψεις αυτές σας εύχομαι ολόψυχα, να έχετε υγεία και πρόοδο, διότι ο δρόμος προς τη ζωή είναι ανοιχτός και η επιτυχία μπροστά σας. Ο Δήμος και όλοι εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας.

Καλή σχολική χρονιά!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button