ΑγροτικάΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η “Filiatra Agro Vision” – Χιλιάδες επισκέπτες υποστήριξαν την πρωτοβουλία!

Άγγιξαν τους 8.000 οι επισκέπτες!

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η 1η Αγροτική Έκθεση “Filiatra Agro Vision 2019”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 5-8 Σεπτεμβρίου στα Φιλιατρά με σημαντικές παράλληλες δράσεις και ομιλίες.

Τόσο η μεγάλη συμμετοχή των εκθετών, όσο και η απρόσμενα ακόμα μεγαλύτερη επισκεψιμότητα που διαπιστώθηκε, ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στους καλλιεργητές της περιοχής, συνδυάζοντας την ενημέρωση με την τεχνολογία.

Μηχανήματα, εργαλεία, σπόροι, προϊόντα ανάπτυξης των φυτών, υλικά συσκευασίας, φυτοπροταστευτικά προϊόντα, νέες καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούν να στηρίξουν την αγροτική παραγωγή, βρίσκονταν όλα εκεί.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, στοχεύει η έκθεση «Filiatra Agro Vision» να γίνει θεσμός

Η έκθεση «Filiatra Agro Vision» εµπνεύστηκε και υλοποιείται από τον Εµπορικό Σύλλογο Φιλιατρών σε συνεργασία µε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήµο Τριφυλίας και το επιµελητήριο Μεσσηνίας. Σκοπός της έκθεσης ήταν η ενημέρωση των αγροτών όλης της Τριφυλίας, για νέα- σύγχρονα- φιλικά για το περιβάλλον και ασφαλή για τον καταναλωτή προϊόντα φυτοπροστασίας, για ανθεκτικά και ιδιαίτερα παραγωγικά υβρίδια, για τους σύγχρονους μηχανισμούς καλλιέργειας και συγκομιδής, καθώς και ότι άλλο αφορά την σύγχρονη γεωργία. Στόχος ηταν, όχι μόνο να αναδειχθεί η περιοχή της Τριφυλίας, η δεύτερη μάλιστα σε θερμοκηπιακή κάλυψη στην Ελλάδα και μία από της μεγαλύτερες σε παραγωγή τόνων λαδιού στην Ευρώπη, ως σημείο αναφοράς στην Ελληνική αγροτική οικονομία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Αγροτική Κοινότητα.

Το σίγουρο είναι ότι το εγχείρημα αυτό είχε απόλυτη επιτυχία και φάνηκε ότι θα έχει και συνέχεια, με ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από όλους. Αυτό εξάλλου επισήμαναν και ζήτησαν οι διοργανωτές του.

 Εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button