Αφιερώματα

Οι δύο Τριφύλιοι που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο

« Τίμα και σέβου ήρωας αγαυούς»

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

Ιούλιος 2023.Ο Ελληνισμός τιμά τους πεσόντες της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή της βόρειας Κύπρου. Σαράντα εννέα χρόνια έχουν περάσει από την αποφράδα ημέρα της 20ης Ιουλίου του 1974. Σαράντα εννέα χρόνια η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί να τηρεί ένοχη σιωπή στο βάρβαρο έγκλημα της Μεγαλονήσου.

Το Κυπριακό είναι ένα συλλογικό τραύμα του Ελληνισμού με την πληγή ακόμη ανοιχτή και τη μνήμη να στάζει αίμα. Η πολύτιμη φράση «ΔΕΝ ΞΕΧΝΏ»,που συνδέει απευθείας το παρόν με την πιο οδυνηρή περίοδο της πρόσφατης Κυπριακής Ιστορίας δεν αφήνει περιθώριο σε κανέναν μας να αγνοήσουμε την τραγωδία.Με αυτήν τη φράση που μας συγκλονίζει αναμετριόμαστε καθημερινά σαράντα εννέα ολόκληρα χρόνια.

Η συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας σε αυτόν τον αγώνα ήταν να χάσουν τη ζωή τους δύο παλικάρια, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος από το Κρυονέρι και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος από την Κυπαρισσία. Πολέμησαν για τις αξίες και τα ιδανικά της φυλής όπως ορίζει το «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης». Πολέμησαν όμως στις προδομένες Κυπριακές Θερμοπύλες του 1974. Αθάνατοι!!

Τιμή και δόξα στους πολεμιστές Κύπρου περιόδου 1974. Ανάμεσα σε αυτούς αρκετοί Τριφύλιοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button