Τοπικά Νέα

Ο π. Πρόεδρος Λ.Τ. Μεσσηνίας για υδατοδρόμιο στην Κυπαρισσία: “Άκαιρη οποιαδήποτε απόφαση για ορισμό συμβαλλόμενων μελών”

Ο πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και μέλος της νέας Λιμενικής Επιτροπής, κ. Νίκος Αλεξανδρόπουλος, σε σημερινό δελτίο τύπου που εξέδωσε με αφορμή τη συζήτηση που θα γίνει στο Δ.Σ. Τριφυλίας για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Κυπαρισσία επισημαίνει ότι οποιαδήποτε απόφαση για τον ορισμό των συμβαλλόμενων μελών είναι άκαιρη.

Όπως εξηγεί, την διαχείριση της ζώνης λιμένα Κυπαρισσίας την έχει αποκλειστικά το ΛΤΝΜ, που είναι φορέας διαχείρισης και εκμετάλλευσης λιμένα και ως εκ τούτου, η Λ.Ε. είναι η μόνη αρμόδια, κατόπιν εισηγήσεων των μελών της, για τον ορισμό των συμβαλλομένων μελών της Προγραμματικής Σύμβασης. Επιπλέον, το Λ.Τ.Ν. Μεσσηνίας, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να λάβει καμία απόφαση, διότι δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Λιμενική Επιτροπή, λόγω της αναμονής από ΥΝΑΝΠ έκδοσης ΦΕΚ. Τέλος, σημειώνει ότι επί θητείας του, η αντιμετώπιση του Δήμου Τριφυλίας, απέναντι στα θέματα της ζώνης λιμένα Κυπαρισσίας, ήταν “ακηδής”.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του κ. Αλεξανδροπουλου:

Μετ’ εκπλήξεως διαβάζω σε δημοσίευμα στον Μεσσηνιακό τύπο, ότι ο Δήμος Τριφυλίας, θα συνεδριάσει προκειμένου να λάβει απόφαση για το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, ως συμβαλλόμενο μέλος.

Ως μέλος της νέας Λιμενικής Επιτροπής και πρώην Πρόεδρος του ΛΤΝΜ, θέλω να επισημάνω το γεγονός, ότι οποιαδήποτε απόφαση για τον ορισμό των συμβαλλόμενων μελών είναι άκαιρη.

Την διαχείριση της ζώνης λιμένα Κυπαρισσίας την έχει αποκλειστικά το ΛΤΝΜ, που είναι φορέας διαχείρισης και εκμετάλλευσης λιμένα και ως εκ τούτου, η Λ.Ε. είναι η μόνη αρμόδια, κατόπιν εισηγήσεων των μελών της, για τον ορισμό των συμβαλλομένων μελών της Προγραμματικής Σύμβασης.

Το Λ.Τ.Ν. Μεσσηνίας, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να λάβει καμία απόφαση, διότι δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Λιμενική Επιτροπή, λόγω της αναμονής από ΥΝΑΝΠ έκδοσης ΦΕΚ.

Τα συμβαλλόμενα μέλη θα ορισθούν από την νέα Λ.Ε., κατόπιν συνεννοήσεως.

Θέλω επίσης να σας εξιστορήσω ότι το Λιμενικό Ταμείο έχει ανοίξει τον φάκελο δημιουργίας του υδατοδρομίου από 10/9/2021, όπου έβγαλε και ΚΑΔ με αριθμό 52221106 ‘’ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ’’ στην ΑΑΔΕ, για την λειτουργία του υδατοδρομίου.

Στην συνέχεια, μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποφασίστηκε ομόφωνα, να γίνει η μελέτη από την Περιφέρεια.

Εκτός αυτού στις 06/8/2020 στείλαμε email στο Δήμο Τριφυλίας, με αίτημα την συνάντηση του Προέδρου με τον Δήμαρχο, για συζήτηση των θεμάτων του Λιμένα Κυπαρισσίας και η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι, λόγω COVID δεν γίνονται δια ζώσης συναντήσεις και θα ειδοποιηθούμε για την συνάντηση. Μέχρι σήμερα δεν μας κάλεσε ποτέ. Ως εκ τούτου η ημερομηνία συνάντησης μέχρι σήμερα παραμένει απροσδιόριστη.

Επί θητείας μου, η αντιμετώπιση του Δήμου Τριφυλίας, απέναντι στα θέματα της ζώνης λιμένα Κυπαρισσίας, ήταν ακηδής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Λ.Ε. ΤΟΥ ΛΤΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. “Εκτός αυτού στις 06/8/2020 στείλαμε e–mail στο Δήμο Τριφυλίας, με αίτημα την συνάντηση του Προέδρου με τον Δήμαρχο, για συζήτηση των θεμάτων του Λιμένα Κυπαρισσίας και η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι, λόγω COVID δεν γίνονται δια ζώσης συναντήσεις και θα ειδοποιηθούμε για την συνάντηση. Μέχρι σήμερα δεν μας κάλεσε ποτέ.”
    Γεια σου λεβεντακη μάστορα- αφηνεις εργο οχι αστεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button