Πολιτική

Ο Σαμαράς «έδειξε τον δρόμο» για υποψηφιότητα Βλάση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης υποδέχθηκε πλήθος κόσμου χθες, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού του γραφείου στην Αθήνα.

Μάλιστα, και ενώ στη Βουλή εκτάκτως συζητείτο η πρόταση δυσπιστίας την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις αποκαλύψεις Ράμμου για τις παρακολουθήσεις, «η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα», όπως είπε στην ομιλία του ο Κώστας Βλάσης, τίμησε τον βουλευτή.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι περίμεναν να ακούσουν -και να δουν- τον Αντώνη Σαμαρά, πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος θα προλόγιζε τον κ. Βλάση, αλλά μία ίωση τον κράτησε στο σπίτι και μακριά από το αγαπημένο του, θα τολμήσουμε να πούμε, «παιδί». Βέβαια, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ανέγνωσε το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο όλοι άκουσαν με μεγάλη προσοχή, και στο οποίο διακρίναμε -όχι μόνο εμείς, βέβαια- κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεια για το πολιτικό μέλλον του βουλευτή Αρκαδίας, ωστόσο αν ο κ. Σαμαράς ήταν παρών, η ομιλία του, εκτιμούμε, θα ήταν πιο πλούσια.

Ο κ. Σαμαράς, λοιπόν, στο μήνυμά του χθες, εκτός από τα θερμές και εξόχως επαινετικές αναφορές που έκανε για το πρόσωπο του Κώστα Βλάση, «έδειξε τον δρόμο», θα μπορούσαμε να πούμε, και για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο πάντοτε προσεκτικός στις τοποθετήσεις του και στις ομιλίες του πρώη πρωθυπουργός, υπογράμμισε: «Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Κώστας θα προσφέρει πολλά περισσότερα από εδώ και μπρος. Έχουμε ιερή υποχρέωση έναντι στον τόπο και στην πατρίδα και ο Κώστας είναι πατριώτης. Πατριωτισμός, εμπιστοσύνη, εμπειρία, χαρακτήρας εγγυώνται το μέλλον. Είναι πιο έτοιμος από ποτέ για νέους ρόλους. Να είναι πρωταγωνιστής στην κεντρική πολιτική σκηνή από όποια θέση. Ήταν, είναι και θα είναι ένα γνήσιο και άξιο παιδί της Αρκαδίας».

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από τον Δεκέμβριο οι ψίθυροι για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα Βλάση στις περιφερειακές εκλογές, αφού αγωνιστεί για το κόμμα του στην Αρκαδία στις βουλευτικές, έγιναν… φωνές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, για τον κ. Σαμαρά ο Κώστας Βλάσης είναι το «φαβορί» για την περιφέρεια Πελοποννήσου -του πιστώνεται, εξάλλου, η νίκη της ΝΔ στην περιφέρεια στις προηγούμενες εκλογές- και ακολουθεί ο Περικλής Μαντάς, βουλευτής Μεσσηνίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Πελοποννήσου. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω, μόνο ο Πρωθυπουργός μπορεί να τα αποφασίσει.

arcadiaportal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button