Αγροτικά

Πακέτο στήριξης 23,5 δισ. δολ. για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα ενέκρινε η Γερουσία των ΗΠΑ

Μετά από πολλές ημέρες διαπραγμάτευσης, η Γερουσία των ΗΠΑ έφτασε τελικά την Τετάρτη σε συμφωνία και ενέκρινε το νομοσχέδιο που θα βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, μετά το πλήγμα που δέχθηκε και θα συνεχίσει να δέχεται από την πανδημία της νόσου COVID-19.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα, το νομοσχέδιο προβλέπει χρηματοπιστωτική διευκόλυνση ύψους 14 δισ. δολαρίων για την Commodity Credit Corporation (CCC) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, ένα πρόσθετο ποσό ύψους 9,5 δισ. δολαρίων για την παροχή βοήθειας στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και στους παραγωγούς ειδικών καλλιεργειών (specialty crops-οπωροκηπευτικά) που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την πανδημία. Σε μια επιστολή που απευθύνθηκε σε ηγέτες της Γερουσίας, οι γεωργικές ομάδες που συμπεριλάμβαναν την Ομοσπονδία του Αμερικανικού Γεωργικού Γραφείου, την Εθνική Ένωση βοοειδών βοοειδών, τον αμερικανικό γαλακτοκομικό συνασπισμό και το Εθνικό Συμβούλιο για το βαμβάκι υπογράμμισαν την ανάγκη υποστήριξης αμερικανών αγροτών και κτηνοτρόφων.

“Εκατομμύρια παραγωγοί θα χρειαστούν βοήθεια με τις ταμειακές τους ροές, δεδομένης της ταχείας και απροσδόκητης μείωσης των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, του ενδεχόμενου αποκλεισμού των εγκαταστάσεων επεξεργασίας αιθανόλης, της κατακόρυφης μείωσης των πωλήσεων απευθείας προς τους καταναλωτές και της μείωσης της ζήτησης εστιατορίων και σχολικών γευμάτων”, ανέφεραν σε κοινή επιστολή τους προς το σώμα των γερουσιαστών η American Farm Bureau Federation, η National Cattlemen’s Beef Association, η American Dairy Coalition και το National Cotton Council.

Το πακέτο πιστώσεων που προβλέπει το νομοσχέδιο, θα επιτρέψει στο Υπουργείο Γεωργίας να δανειστεί περισσότερη ρευστότητα και να τη διοχετεύσει στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, μέσω του οργάνου του, CCC.

Συνολικά, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την ανάκαμψη της οικονομίας θα κοστίσει σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια που θα διανεμηθούν για τη στήριξη του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τις αποζημιώσεις σε πληγέντες ιδιώτες και την οικονομική βοήθεια για τις μεταφορές και τις μικρές επιχειρήσεις.

Το νομοσχέδιο θα σταλθεί τώρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, για πιθανές βελτιώσεις και στη συνέχεια την ψήφισή του.

Πηγή: Brian German, agnetwest.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button