Αγροτικά

Πελοπόννησος: Πώς θα σωθεί η σταφίδα και οι παραγωγοί

Παρέμβαση για απορρόφηση των αποθεμάτων με κρατική χρηματοδότηση

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι σταφιδοπαραγωγοί, ενώ ο κίνδυνος εγκατάλειψης της καλλιέργειας σταφίδας είναι ορατός.

Με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητάει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) και την κυβέρνηση να αποδεχτούν  τις προτάσεις της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών και των Συνεταιρισμών και να προχωρήσουν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση στην απορρόφηση των αποθεμάτων με κρατική χρηματοδότηση. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό ζητάει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευση της και  να πληρώσει στην Παναιγιάλειο άμεσα τα 2.600.000 ευρώ που της οφείλει εδώ και 14 μήνες.

Για την υλοποίηση της απόφασης τους ζητούν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό και τον πρωθυπουργό αντιπροσωπείας του ΠΕΣΥΠ αποτελούμενη από τον Περιφερειάρχη, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους προέδρους των Ενώσεων Μεσσηνίας, Κορίνθου, Κιάτου και της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αν η κυβέρνηση αρνηθεί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των σταφιδοπαραγωγών εκφράζει τη βούληση της να συμβάλει οικονομικά στην απορρόφηση ενός μέρους των αποθεμάτων που αντιστοιχούν στην παραγωγή της Μεσσηνίας και Κορινθίας . Στη περίπτωση αυτή αποφασίζει να καλέσει και τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους όλων των σταφιδοπαραγωγικών περιοχών (Μεσσηνίας, Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου) να πράξουν και αυτοί το ίδιο.

Μάλιστα, για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας αποφασίστηκε κοινή συνεδρίαση των 2 Περιφερειακών Συμβουλίων και στην ειδική αυτή συνεδρίαση να προσκληθούν όλοι οι Δήμαρχοι των σταφιδοπαραγωγικών περιοχών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button