Γεύσεις

Ποια είναι τα μυστικά της πιο νόστιμης σπιτικής σούπας;

Η εποχή της σούπας ξεκινάει και εμείς σας δίνουμε tips που θα σας βοηθήσουν να έχετε το απόλυτο γευστικό αποτέλεσμα.

Ο καιρός κρυώνει και οι σούπες μπαίνουν δυναμικά στις επιλογές μας. Ένα φαγητό νόστιμο, υγιεινό και θρεπτικό, ιδανικό για τα κρύα βράδια, όταν θέλουμε κάτι να μας ζεστάνει αλλά και να μας χορτάσει.

Και το καλύτερο; Είναι ένα εύκολο φαγητό. Με απλά υλικά και με απλές διαδικασίες μπορούμε να έχουμε ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα.

Ακολουθούν μερικά μικρά «μυστικά» που θα απογειώσουν τις σούπες σας.

 

Ο σπιτικός ζωμός

Ένας καλός σπιτικός ζωμός, οποιουδήποτε είδους, θα κάνει μεγάλη διαφορά στο γευστικό αποτέλεσμα. Σκληρά κοτσάνια μυρωδικών, εξωτερικά φύλλα και κοτσάνια λαχανικών και κόκκαλα από κρεατικά είναι μερικά από τα υλικά που μπορούν να αξιοποιηθούν σε έναν σπιτικό ζωμό. Αφού φτιάξετε ζωμό σε αρκετή ποσότητα, μοιράστε τον σε παγοθήκες, σε νάιλον σακουλάκια ή σε τάπερ και φυλάξτε τα στην κατάψυξη για να τον έχετε έτοιμο όποτε τον χρειαστείτε.

Σπιτικός ζωμός

Ο χρόνος μαγειρέματος των λαχανικών

Οι συνδυασμοί των λαχανικών σε μια σούπα μας δίνουν μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Όταν όμως χρησιμοποιούμε πολλά και διαφορετικά λαχανικά χρειάζεται προσοχή, καθώς ο χρόνος μαγειρέματος τους είναι διαφορετικός. Σκληρά λαχανικά με ίνες είναι καλό να μπαίνουν από την αρχή, ενώ τα πιο τρυφερά προς το τέλος ώστε να μην βράσουν υπερβολικά.

Λαχανικά στη σούπα

Μην το παρακάνετε με τα καρυκεύματα

Είναι εύκολο να παρασυρθείτε και να ρίξετε μέσα στη σούπα ό,τι υπάρχει στο ντουλάπι σας. Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά δεν ταιριάζουν πάντα ωραία, οπότε καλό είναι να κρατήσετε τα πράγματα απλά. Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μερικά φρέσκα μυρωδικά είναι συνήθως αρκετά για μια υπέροχη σούπα. Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξετε ένα μπουκέτο μυρωδικών (δηλαδή να τα δέσετε με ένα σπαγκάκι ή να τα βάλετε σε ένα σακουλάκι), το οποίο θα βάλετε στη σούπα όσο βράζει και στη συνέχεια να το αφαιρέσετε.

Το αλάτι

Η διαφορά μεταξύ μιας καλοφτιαγμένης σπιτικής σούπας και μιας σούπας που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε γιατί ασχοληθήκατε, είναι συχνά στο αλάτι. Προσθέστε λίγο αλάτι στα λαχανικά καθώς τα μαγειρεύετε. Εάν μαγειρεύετε το κρέας ξεχωριστά, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά καρυκευμένο πριν μπει στην κατσαρόλα. Και το κυριότερο, δοκιμάστε πριν σερβίρετε και προσθέστε αλάτι μέχρι να καταλάβετε μια μικρή διαφορά στη γεύση.

Εναλλακτικές λύσεις για κρεμώδεις σούπες

Αν σας αρέσουν οι κρεμώδεις σούπες με βελούδινη υφή, αλλά θέλετε να αποφύγετε τα λιπαρά, χρησιμοποιήστε λαχανικά αντί για γαλακτομικά. Μπορείτε για παράδειγμα να κάνετε ένα πουρέ από μαγειρεμένες πατάτες, σελινόριζα, φασόλια, φακές ή ρεβίθια και να τον προσθέσετε στη σούπα.

Σούπα βελουτέ λαχανικών

Προσθέστε λίγη φρεσκάδα

Έχετε χρησιμοποιήσει τα καλύτερα συστατικά. Τα έχετε μαγειρέψει και αλατίσει σωστά. Πώς θα δώσετε μια έξτρα πινελιά γεύσης πριν φτάσει στο τραπέζι; Προσθέστε κάτι φρέσκο στο τέλος. Φρέσκα μυρωδικά, φρεσκοστυμμένο λεμόνι, μία κουταλιά γιαούρτι- κάτι που δεν έχει μαγειρευτεί και θα αναδείξει τις γεύσεις της σούπας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button