ΑστυνομικάΧώρα

Στα χέρια της αστυνομίας οι ληστές της Τράπεζας στη Χώρα

Ένα ζευγάρι Αλβανών που ζουν στην περιοχή της Πρέβεζας και θεωρούνται από τις Αρχές συνεργοί στην εγκληματική οργάνωση που έκανε ληστείες και την οποία καταδίωξαν και συνέλαβαν το Σάββατο άνδρες της ΕΛΑΣ στην Κόρινθο έχουν στα χέρια τους από προχθες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα, οι οποίοι είχαν το ρόλο να νοικιάζουν αυτοκίνητα, σπίτια και να κρύβουν τους ληστές μετά τις επιθέσεις τους στα τραπεζικά υποκαταστήματα. Το εν λόγω ζευγάρι συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου και μεταφέρονται και αυτοί στην Αθήνα για να οδηγηθούν με τους υπόλοιπους στον εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο καταδιώχθηκαν τρεις σκληροί Αλβανοί κακοποιοί στην περιοχή Ακροκορίνθου. Μάλιστα, δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εκ των κακοποιών και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Μέσα στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε ένα καλάσνικοφ, που εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η συμμορία βρισκόταν πίσω από τις ληστείες σε Πάργα και Καλαμάτα, με λεία πολλές χιλιάδες ευρώ.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί ένοπλη ληστεία που διέπραξαν οι δράστες στις 2 Δεκεμβρίου 2019 στην περιοχή της Χώρας, απ’ όπου αφαίρεσαν πάνω από 208.000 ευρώ, ενώ είχαν πυροβολήσει στο εσωτερικό του υποκαταστήματος με πιστόλι και πολεμικό τυφέκιο.Σημειώνεται, επίσης, ότι για δύο από τα μέλη της συμμορίας, έναν από τους συλληφθέντες και έναν αναζητούμενο, εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για ληστεία, στις 5 Αυγούστου 2019, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάργα. Παράλληλα, σε βάρος άλλου συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για σύσταση συμμορίας, ληστεία και αρπαγή.

Σε έρευνες στις οικίες των δύο Ελλήνων που συνελήφθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, καθώς και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστεία κατά συναυτουργία και οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Τέλος, σύμφωνα με την αστυνομία, τα περισσότερα μέλη της συμμορίας είναι σεσημασμένα και έχουν απασχολήσει παλαιότερα για σοβαρά αδικήματα, όπως ληστείες, κλοπές και υποθέσεις περί όπλων και αλλοδαπών, ενώ ένας από τους αναζητούμενους έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button