Δήμος Δυτικής Μάνης

Στο δίκτυο Econnecting του προγράμματος URBACT συμμετέχει ο Δήμος Δυτικής Μάνης

Στην συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος στα τέλη Μαΐου εγκρίθηκαν τα 30 δίκτυα συνεργασίας για την τρέχουσα περίοδο υλοποίησης του προγράμματος. Μεταξύ αυτών είναι και το δίκτυο Econnecting στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Δυτικής Μάνης.

Το URBACT, το οποίο χρηματοδοτείται απευθείας από την Ε.Ε. και ήδη βρίσκεται στον 4ο κύκλο υλοποίησής του, είναι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας το οποίο προωθεί την δημιουργία δικτύων συνεργασίας με σκοπό την αστική αναζωογόνηση περιοχών που αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Μάνης” το Δίκτυο Econnecting έχει ως αντικείμενο τον καθορισμό στρατηγικών λειτουργικής διασύνδεσης μεταξύ αγροτικών και αστικών περιοχών, εξασφαλίζοντας την βιώσιμη ανάπτυξη, την ευημερία και την κοινωνική συνοχή.

Η επιδιωκόμενη λειτουργική διασύνδεση αγροτικών και αστικών περιοχών θα επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας «πράσινων κοινοτήτων», της προώθησης βιώσιμης αστικής κινητικότητας και προσβασιμότητας, της ενίσχυσης των αστικών και των κοινωνικών υποδομών και των έξυπνων εφαρμογών, έτσι ώστε να επιτευχθεί βιώσιμη και ολοκληρωμένη αναζωογόνηση του Δήμου.

Το κύριο χαρακτηριστικό όλων των Δικτύων του Προγράμματος URBACT είναι ότι βασίζονται στον συμμετοχικό σχεδιασμό, στον δημόσιο διάλογο και την δημόσια διαβούλευση με κατάλληλους εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών.

Στο Δίκτυο Econnecting συμμετέχουν οι εξής Δήμοι:

Η Ενωση Δήμων της Romagna Faentina (Ιταλία), η πόλη Ormož (Σλοβενία), η πόλη Nagykallo (Ουγγαρία), ο Δήμος Viseu Dão Lafões (Πορτογαλία), ο Δήμος Tori Vallavalitsus (Εσθονία), ο Δήμος Orihuela (Ισπανία), η Δημοτική Ενότητα Ennis (Ιρλανδία) και η περιοχή Berane (Μαυροβούνιο).

Η επιτυχία για τον Δήμο Δυτικής Μάνης είναι μεγάλη και λαμβάνει ιστορικές διαστάσεις, δεδομένου ότι είναι ο πρώτος Δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου που εντάσσεται στο Πρόγραμμα URBACT”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button