Εκπαίδευση

Σχολική γιορτή στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ήταν ο εορτασμός της 45ης επετείου του Πολυτεχνείου με σχολική γιορτή που πραγματοποιήθηκε στα εκπαιδευτικά συγκροτήματα της Τριφυλίας, με τα επίκαιρα μηνύματα της ιστορικής εξέγερσης να παραμένουν διαχρονικά.

Την εύφημη μνεία όμως έλαβε φέτος η σχολική γιορτή που περιλάμβανε και θεατρικό δρώμενο στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» από τους μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου της Κυπαρισσίας.

Εκτός από οπτικοακουστικό υλικό της ημέρας με τα γεγονότα της εξέγερσης των φοιτητών, μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης του ΕΠΑΛ παρουσίασαν ένα εξαιρετικό θεατρικό δρώμενο με χιούμορ καθώς εξιστορούσε με κωμικό τρόπο τον παραλογισμό της δικτατορίας, με τις αρχές να συλλαμβάνουν ένα μαθητή που συμπτωματικά είχε το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον δικτάτορα, όπου του φόρτωσαν εκτός από συνθήματα σε τοίχους ενός σχολείου κατά του φασισμού, κι άλλες “εγκληματικές” ενέργειες….

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ…

Η θεατρική παράσταση χειροκροτήθηκε θερμά από τους μαθητές καθώς στην συνολική παρουσίαση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Ιωάννα Παπαδοπούλου, Ελπίδα Χειμώνα, στο τεχνικό μέρος ο μαθητής της Γ΄ τάξης Δημήτρης Μπαρτζελιώτης, ενώ ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Δημήτρης Δράκος έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές για την σχολική εορτή της επετειακής ημέρας, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έχουμε δει. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button