Αγροτικά

Τα μειωμένα αποθέματα και άνοιγμα εστίασης στην Ιταλία ανεβάζουν το ελαιόλαδο

Με 3,10 ευρώ το κιλό και αύξηση ζήτησης άνοιξε την εβδομάδα το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενόψει του επικείμενου ξεκλειδώματος της εστίασης στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, μεγάλη εταιρεία εμπορίας του χώρου έκανε προσφορές την Δευτέρα 12 Απριλίου, με αυξημένη τιμή, προφανώς για να καλύψει εξαγωγικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, με το… καλημέρα της εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου έπεσαν στο τραπέζι εκ μέρους μεγάλων εμπόρων τιμές 3,10 ευρώ το κιλό, για αγορά ελαιολάδου εφετινής εσοδείας στο δήμο Μονεμβασιάς, με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και μάλιστα μιας ποσότητας περί τους 200 τόνους.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο διαχειριστής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μολάων – Πακίων, κ. Τάκης Ντανάκας, εξηγώντας μας ότι η αντίστοιχη τιμή την περασμένη μόλις Παρασκευή ήταν 3 ευρώ το κιλό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση αυτή οφείλεται πιθανώς σε δυο παράγοντες. Πρώτον στο επικείμενο άνοιγμα της εστίασης στην Ιταλία στις 18 Απριλίου και δεύτερον στα φημολογούμενα, μειωμένα (για τα δεδομένα της περιόδου) αποθέματα ελαιολάδου σε Ιταλία και Ισπανία.

Σημειωτέον ότι στην Κρήτη, η τιμή παραγωγού, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΔΗΚ, κυμαίνονταν τις προηγούμενες ημέρες στα 2,60 – 2,95 ευρώ το κιλό, ενώ ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Αχλαδίων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί παραγωγούς να πουλήσουν ελαιόλαδο στον Συνεταιρισμό, σε τιμές έως και 3 ευρώ το κιλό.

Ακόμα παίζει για άνοιγμα εστίασης στην Γερμανία

Πρόσθετο… σπρώξιμο στην αγορά, την ίδια ώρα, αναμένεται να επιφέρει και ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης στη Γερμανία, μια αγορά που διευρύνεται για το ελαιόλαδο τα τελευταία έτη και με τους Ισπανούς να κυριαρχούν, αλλά και της εστίασης στην Ελλάδα, που πάει για μετά το Πάσχα όπως φαίνεται.

 

πηγη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button