Πελοπόννησος

Το «επιστημονικής φαντασίας» σπα στην Πελοποννήσο που ξετρέλανε το BBC! Δείτε ποιο έιναι[εικόνες]

Ανάμεσα στα καλύτερα σπα παγκοσμίως βρίσκεται το Euphoria Retreat για το οποίο το BBC γράφει διθυράμβους.

Το BBC άφησε προς το παρόν τα ελληνικά νησιά και τις γοτθικές πρωτεύουσες και αφέθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες των σπα. Η λίστα με τα καλύτερα σπα στον κόσμο δημοσιεύτηκε και στις πρώτες θέσεις φιγουράρει ένα ελληνικό σπα, που ξετρέλανε το BBC. Ο λόγος για το Euphoria Retreat, το resort στο Μυστρά, που έκανε το BBC να γράφει διθυράμβους γι’ αυτό.

Euphoria Retreat: Το σπα στο Μυστρά που ξετρέλανε το BBC - itravelling.gr

Το ειδησεογραφικό δίκτυο γοητεύτηκε από την «γήινη απόλαυση», όπως αποκαλεί την εμπειρία του Euphoria Retreat Spa και το κατέταξε στην τρίτη θέση παγκοσμίως ως ένα από τα καλύτερα σπα στον κόσμο. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του BBC, το Euphoria Retreat Spa: «Βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη–οχυρό του Μυστρά, που είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το νέο Euphoria Retreat Spa στην Πελοπόννησο ανακηρύσσεται ως η ευρωπαϊκή εναλλακτική λύση απέναντι στους ασιατικούς ομολόγους του, όπως το Kamalaya και το Chiva-Som.

Euphoria Retreat: Το σπα στο Μυστρά που ξετρέλανε το BBC - itravelling.gr

Πρόκειται για ένα υβρίδιο ιδεών, όπου η δύση συναντά την ανατολή, που προέρχονται από τους Ταοϊστές και τους Έλληνες φιλοσόφους, με στόχο την παροχής μιας μεταμορφωτικής εμπειρίας. Ακόμη και η αρχιτεκτονική του εμπνέεται από αυτή την ιδέα. Χτισμένο στην άκρη ενός βουνού, η γαλήνια ατμόσφαιρά του προέρχεται από το γεγονός ότι αποτελεί πραγματικά ένα κομμάτι της γης».

Euphoria Retreat: Το σπα στο Μυστρά που ξετρέλανε το BBC - itravelling.gr

Στο Euphoria Retreat Spa θα βρει κανείς τις κλασσικές σάουνες, χαμάμ αλλά και ντους με παγωμένο νερό. Τα βλέμματα κλέβει το θολωτό χαμάμ σε βυζαντινό στιλ αλλά και η «πισίνα στέρησης», όπου η θερμοκρασία του νερού ταιριάζει με αυτή του ανθρώπινου σώματος επιτρέποντας «θεωρητικά»  την πλήρη φυσική και πνευματική διαφυγή.

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα σπα στον κόσμο, σύμφωνα με το BBC:

Al Jabal Al Akhdar, Ομάν

La Mamounia, Μαρακές

Euphoria Retreat, Μυστράς

Ritz-Carlton Langkawi, Μαλαισία

Chedi Andermatt, Ελβετία

Espa Mondrian, Κατάρ

Zil Pasyon Spa, Six Senses, Σεϋχέλλες

Bulgari Spa, Λονδίνο

520 West 28th, Νέα Υόρκη

Royal Atlantis Resort, Ντουμπάι

 

[πηγή]

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button