Αθλητικά

Το Μουντιάλ των απουσιών και των… παράξενων

Πλησιάζουμε στη σέντρα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής γιορτής του κόσμου.

Η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο ραντεβού του ποδοσφαίρου πλησιάζει στο φινάλε και όλα είναι έτοιμα για τη σέντρα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Την προσεχή Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 18:00 το Κατάρ και ο Ισημερινός ανοίγουν την αυλαία του Μουντιάλ 2022, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Οι απουσίες

Τα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι αυτά που θα ξεχωρίσουν, ωστόσο υπάρχουν και οι μεγάλοι απόντες είτε λόγω απουσίας των Εθνικών τους είτε λόγω τραυματισμών.

Από ομάδες η Ιταλία είναι η μεγάλη απούσα του Μουντιάλ του Κατάρ, η ομάδα από την Ευρώπη που το κενό της είναι αισθητό.

Από ποδοσφαιριστές το μεγαλύτερο όνομα που θα απουσιάζει από το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ο Ερλινγκ Χάαλαντ, καθώς η Νορβηγία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Κατάρ.

Μεγάλοι απόντες επίσης οι Καντέ και Πογκμπά που λόγω τραυματισμού δεν κλήθηκαν στην εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Σημαντικές και η απουσία του Σαντιό Μανέ, αφού ο τραυματισμό τους στο ματς της Μπάγερν Μονάχου με τη Βέρντερ αποδείχθηκε σοβαρός και έτσι θα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, όντας μία τεράστια απώλεια για τη Σενεγάλη.

Τέλος, για τους Γάλλους μεγάλη απουσία είναι και αυτή του Κρίστοφερ Ενκουνκού. Ο φορμαρισμένος 25χρονος επιθετικός της Λειψίας υπέστη κάταγμα στην αριστερή ποδοκνημική και η συγκεκριμένη εξέλιξη τον έθεσε αυτομάτως νοκ άουτ για την πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα παράξενα

Στα αξιοσημείωτα της φετινής διοργάνωσης η παρουσία των αδελφών Γουίλιαμς. Οι δύο παίκτες της Μπιλμπάο θα αγωνιστούν σε διαφορετικές Εθνικές, καθώς ο Ινιάκι θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Γκάνας και ο πιο μικρός, ο Νίκο, με αυτή της Ισπανίας. Οσον αφορά την πιθανότητα να βρεθούν αντίπαλοι, αυτή θα είναι στα προημιτελικά ή στον τελικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button