Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Φιλιατρά: Με επιτυχία η «21η Βραδιά Φιλοξενίας – Συνάντηση Πολιτισμών» στο Πάρκο της Βλαχέρνας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 στα Φιλιατρά, η «21η ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ».

Οι συνδιοργανωτές, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών υποδέχτηκαν στο Πάρκο της Βλαχέρνας το Λύκειο των Ελληνίδων της Καλαμάτας και την Academia de Danzas y Proyecciones Folklóricas Andrés Valiente από τον Παναμά. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πρεσβείας του Παναμά στην Ελλάδα.

Οι φιλοξενούμενοι έφθασαν στο Πάρκο στις 6.30 το απόγευμα. Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλοπροόδων τους υποδέχτηκαν με κεράσματα με γεύσεις από τοπικά προϊόντα της περιοχής που είχε δημιουργήσει η κ. Κατερίνα Βλαχαδάμη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 9.00 το βράδυ με συναυλία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγιώτη Φωτεινέα. Στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί.
Πρώτος ξεκίνησε ο Σύλλογος Φιλοπροόδων με χορούς από τον τόπο μας, την όμορφη Μεσσηνία.
Η βόρεια Ελλάδα είχε την τιμητική της αφού τα επόμενα τμήματα του Συλλόγου χόρεψαν χορούς από την Κεντρική Μακεδονία, το Νομό Θεσσαλονίκης και τη Δράμα σε διδασκαλία του κ. Άρη Θεοδωρόπουλου.
Το Λύκειο Ελληνίδων με πολυπληθές τμήμα παρουσίασε χορούς από τη Θράκη σε διδασκαλία του κ. Άγη Τσακαλάκου. Εκπροσωπήθηκε από τέσσερα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου τα οποία πρόσφεραν στο Σύλλογο το βιβλίο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτώρια Καρέλια».

Η Ακαδημία Χορών και Λαογραφικών Προβολών Andrés Valiente από τον μακρινό Παναμά άλλαξε το χορευτικό ύφος και τους ρυθμούς κι έκανε τους θεατές να ταξιδέψουν νοερά στην όμορφη χώρα τους. Τα μέλη της Ακαδημίας, μουσικοί και χορευτές, ήρθαν από το μακρινό Παναμά στην Ελλάδα για να διαδώσουν τον πολιτισμό και την παράδοση της πατρίδας των και να γνωρίσουν την κουλτούρα της δικής μας. Είναι μέλος της παγκόσμιας οργάνωσης του CIOFF, ετέρου της Ουνέσκο για τη διάδοση του Λαϊκού πολιτισμού. Μέλη του CIOFF είναι και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Μορφωτική Ακόλουθος της πρεσβείας του Παναμά κ. Αγγελική Λιακοπούλου που μαζί με τον επικεφαλή της Ακαδημίας δόκτωρα Εντουάρντο Χάνσελ, παρουσίασαν το χορευτικό τους συγκρότημα. Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων φιλοξένησε στην Τριφυλία την Ακαδημία από την Τρίτη 25 έως τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023.
Μετά τους χορούς ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.
Η παρουσίαση του προγράμματος της βραδιάς ήταν δίγλωσση, στα ελληνικά από την πρόεδρο του Συλλόγου Βιβή Παντελάκη, τον αντιπρόεδρο Νίκο Κούρδογλου και τη Γραμματέα Κατερίνα Βλαχαδάμη και στα ισπανικά από την κ. Μίριαν Νούνιεζ.

Η η «21η ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ» ολοκληρώθηκε με φιλοξενία των φιλοξενούμενων συγκροτημάτων με φαγητό και γλυκίσματα στα χώρο του Πάρκου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button