Δήμος Πύλου - Νέστορος

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος για τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος σχετικά με τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Πύλου – Νέστορος, που απασχολούνται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Πύλου – Νέστορος, απασχολούμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι οποίοι παρέχουν μέχρι σήμερα τις υπηρεσίες τους, δυνάμει προσωρινών διαταγών καλύπτουν ανάγκες του Δήμου μας στον νευραλγικό τομέα της καθαριότητας και των ανταποδοτικών υπηρεσιών. Είναι δεδομένο ότι η κάλυψη των κενών θέσεων στον τομέα αυτό με την προκήρυξη 3Κ ήταν αποσπασματική δεδομένου ότι επιλέχθηκαν από το ΑΣΕΠ εργαζόμενοι που είχαν μεν τα προσόντα, αλλά άλλοι εξ’ αυτών δεν εμφανίστηκαν για να αποδεχθούν το διορισμό τους και άλλοι εξ’ αυτών αποδέχθηκαν τον διορισμό τους πλην όμως ζήτησαν μετάθεση σε άλλους δήμους πλησίον του τόπου μονίμου κατοικίας τους. Συγκεκριμένα στο Δήμο μας είχε εγκριθεί να προσληφθούν τριάντα τρία (33) άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (οδηγοί απορριμματοφόρων, χειριστές μηχανημάτων έργου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγος), εκ των οποίων τελικά καλύφθηκαν οι είκοσι οκτώ (28) θέσεις.

Εξ αυτών, ένας χειριστής μηχανήματος έργου έφυγε με άδεια ανατροφής ανήλικου τέκνου, ένας εργάτης καθαριότητας έφυγε με απόσπαση στο Δήμο Αθηναίων για λόγους υγείας, ο προσληφθείς μοναδικός ηλεκτρολόγος αποσπάστηκε επίσης για λόγους υγείας στο Δήμο Κοζάνης, ένας εργάτης καθαριότητας έχει ήδη αποσπαστεί για λόγους υγείας στο Δήμο Καλαμάτας. Εκκρεμούν δε αιτήσεις και άλλων εργαζομένων για απόσπαση, οι οποίες λόγω της κινητικότητας, μετά βεβαιότητας θα γίνουν δεκτές, μειώνοντας έτι περαιτέρω το συνολικό αριθμό των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Όπως αντιλαμβάνεσθε, παρότι με την Προκήρυξη 3Κ/2018 έγινε κάλυψη των υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων των ΟΕΥ του Δήμου μας, με το ανωτέρω ισχύον καθεστώς της κινητικότητας και οι οργανικές θέσεις του ΟΕΥ μας δεσμεύονται και οι αντίστοιχες υπηρεσίες μας δεν εξυπηρετούνται. Επίσης ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της παροχής κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα ο Δήμος Πύλου – Νέστορος να κληθεί να λειτουργήσει με παρά πολύ λίγα άτομα στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας, ο οποίος έχει επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο και από τα μέτρα προστασίας που θεωρούνται επιβεβλημένα λόγω του COVID-19.

 

Συνοψίζοντας τονίζουμε ότι ο Δήμος μας ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα με την κάλυψη των αναγκών του στις υπηρεσίες καθαριότητας (με δυσκολία συμπληρώνονται οι βάρδιες οδηγών και εργατών στα απορριμματοφόρα του Δήμου), η περαιτέρω δε αποδυνάμωσή του υπό τις παρούσες συνθήκες (COVID-19 τουριστική περίοδος) μετά βεβαιότητας θα οδηγήσει το Δήμο μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με όλες τις εντεύθεν συνέπειες για τη δημόσια υγεία και για το περιβάλλον.

Ως εκ τούτου δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους 16 εργαζόμενους συμβασιούχους στον τομέα καθαριότητας, των οποίων η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκκρεμεί προς συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button