Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Νίκας και Τατούλης συζήτησαν πλήθος θεμάτων ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας

Στην Τρίπολη, χθες Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2017, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Συζητήθηκε πλήθος θεμάτων ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας, όπως:

Α΄ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
α) Προσωρινή διαχείριση. Έγινε ενημέρωση σχετικά με την προσωρινή διαχείριση από πλευράς Δήμου Καλαμάτας και τη σύμβαση με την Ηλέκτωρ ΑΕ.
β) Κεντρική διαχείριση. Συζητήθηκε το θέμα της κεντρικής διαχείρισης και έγινε αλληλοενημέρωση. Εκτιμάται ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου 2018 θα υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.

Β΄ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.Προσκλήσεις ΕΣΠΑ:
(α) Κτήρια εκπαίδευσης, με ενδιαφέρον για το Δημοτικό Σχολείο Άριος. Η Πρόσκληση θα εκδοθεί σε ένα δίμηνο και εκτιμάται ότι το έργο κτηριακής επέκτασης θα ενταχθεί. Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του πρώην Πολυκλαδικού θα καταβληθεί προσπάθεια να ενταχθεί στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
(β) Κτήρια Παιδικών Σταθμών, για τον Παιδικό Σταθμό στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Καλαμάτα. Η Πρόσκληση θα εκδοθεί μετά τον Απρίλιο.

2.Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη
Θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη την προσεχή εβδομάδα για τη δημοσιοποίηση διακηρύξεων έργων.

3. Πολεοδομικά
Πραγματοποιήθηκε συζήτηση και προσδιορίσθηκαν ημερομηνίες τακτοποίησης των φακέλων.

4. Πεζοδρόμια Ασπροχώματος και οδού Λακωνικής. Θα γίνει δημοπράτηση στις προσεχείς εβδομάδες.

5. Φωτεινή σήμανση στον ΟΑΕΔ. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει την άδεια από την Περιφέρεια για να την τοποθετήσει.

6. Σωληνωτός οχετός παράλληλος στο δρόμο Ασπροχώματος – Μεσσήνης, μήκους 40 μ. Το έργο αυτό, νοτίως του δρόμου και στην περιοχή των επιχειρήσεων, θα κατασκευάσει η Περιφέρεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button