ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Δυσκολεύει η αξιοποίηση του Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων

Δυστυχώς ένα χρόνο μετά την έναρξη των διαδικασιών για την δημοπράτηση του Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων και ενώ έγιναν δύο δημοπρασίες δεν βρέθηκε κάποιος ενδιαφερόμενος με αποτέλεσμα το κτήριο να παραμένει αναξιοποίητος.

Γεγονός είναι πως το κόστος των εργασιών ανακατασκευής του κτιρίου, 682.335,25 ευρώ, είναι ιδιαίτερα υψηλό για τις εποχές που ζούμε με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη η εύρεση επενδυτή.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο Στάθης Ανδρινόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι ο Τουριστικός Ξενώνας Γαργαλιάνων θα πρέπει να μπει σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρινόπουλος είπε, «έγιναν δύο δημοπρασίες αλλά δεν έχει προχωρήσει. Να το δούμε μήπως μπορούμε εμείς σαν δήμος με την βοήθεια προγραμμάτων να το επισκευάσουμε, για να βρεθούν πιο ευκολά επενδυτές. Υπάρχει πρόγραμμα και είναι «φωτοτυπία» του προβλήματος σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 90εκ. ευρώ για την αξιοποίηση εγκαταλειμμένων δημοτικών κτήριών». «Μήπως θα ήταν καλύτερο να τον φτιάξουμε εμείς και τον δώσουμε έτοιμο για ενοικίαση», είπε κλείνοντας ο κ. Ανδρινόπουλος.

Ο δήμαρχος κ. Κατσίβελας ανέφερε πως ο Δήμος έχει εξετάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ανέφερε ο κ. Ανδρινόπουλος και καλύπτει μόνο το 30% της συνολικής δαπάνης.

Αναλυτικότερα ο κ. Κατσίβελας είπε, «Αυτό το πρόγραμμα το έχουμε εξετάσει, για τον τομέα των τουριστικών επενδύσεων καλύπτει μόνο το 30% της συνολικής δαπάνης η οποία χρειάζεται για την αποκτάσαι και την ολοκλήρωση του έργου, και κρίναμε και το έχουμε κουβεντιάσει στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν μπορεί με την επιδότηση του 30% ο δήμος να βρει άλλους πόρους για να βάλει την ιδία συμμετοχή. Κατά συνέπεια όσον αφορά αυτό τομέα έχει εκπονήσει έργο το οποίο ήδη ετοιμάζεται και μένει μόνο η στατική μελέτη της αποθήκης 186 ώστε να είναι η πρόταση του Δήμου προς το πρόγραμμα αυτό».

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Τα 682.335,25 ευρώ κόστος επισκευής που έχετε κολλήσει από που βγαίνουν, από τις υπηρεσίες του δήμου; Συγγνώμη αλλά οι κύριοι του δήμου και γενικά οι υπηρεσίες του δήμου είναι ένας ‘ιδιότυπος εθελοντισμός επί πληρωμή’, δηλαδή εάν δεν έχω κάτι πιο σημαντικό να κάνω πάω στην υπηρεσία μου ;-)))))….το λέω αυτό γιατί έχω γείτονα σε χωράφι που δουλεύει μάλλον στον δήμο και είναι πιο πολλές ώρες στο χτήμα από εμένα που είμαι επαγγελματίας αγρότης και κάνω μόνο αυτό. Χάριν αστεϊσμού, καλαμπούρι είναι μην παρεξηγηθούμε- ίσα ίσα που όλοι είναι δυνατοί.
    Στο θέμα μας τώρα…..μην δεσμεύεται τον κάθε ιδιώτη με τα κοστολόγια που έβγαλαν οι κύριοι του δήμου, αυτήν την μελέτη μπορεί να την έχετε σαν μπούσουλα για να πληροφορηθεί ο επενδυτής, ως προαπαιτούμενες ονομαστικές εργασίες, ο επενδυτής μπορεί να κάνει όλες τις εργασίες με λιγότερα λεφτά π.χ. 20-30% φθηνότερα απ ότι λένε τα ξουράφια. Συνεπώς, με τον τρόπο που το ‘πουλάτε’, δεν πρόκειται να πουλήσετε νερό σε διψασμένο στην έρημο Σαχάρα. Σαλαμ αλέκουμ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button