ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης: Τριτοκοσμικές εικόνες στον παραθαλάσσιο δρόμο Μαράθου – Λαγκουβάρδου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!

Ένα ήσυχο, γλυκό πρωινό. Σε μια υπέροχη παραθαλάσσια διαδρομή: Μάραθος – Λαγκούβαρδος… Κι η γλυκιά ηρεμία, μέτρο με το μέτρο, μετατρέπεται σε απελπισία, θυμό, απογοήτευση, ανησυχία, εφιάλτη…

Εικόνες ντροπιαστικές. Σκουπίδια, μπάζα, πλαστικά… Κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν ότι αυτή η μοναδικής ομορφιάς διαδρομή χρησιμοποιείται από πολλούς συντοπίτες αλλά και τουρίστες που θέλουν να κάνουν έναν περίπατο, να τρέξουν, να αθληθούν, να ψαρέψουν, να γνωρίσουν το μέρος.

Ο Σύλλογος μας όπως και όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες με τους οποίους συζητάμε, δε μπορούμε να επιτρέψουμε άλλες τέτοιες τριτοκοσμικές εικόνες, τέτοιες εικόνες ντροπής.

Καλούμε άμεσα τους αγρότες της περιοχής που έχουν εναποθέσει τα πλαστικά από τις καλλιέργειές τους στις άκρες του δρόμου, να φροντίσουν να τα μαζέψουν ΑΜΕΣΑ πριν οι αέρηδες τα μεταφέρουν παντού.

Οι κάτοικοι που αποφασίζουν να κάνουν ανακαίνιση στο σπίτι τους να νοικιάζουν κάδους για μπάζα και όχι να ρίχνουν τα μπάζα τους σε χωράφια και παραλίες.

Όποιος θέλει να καθαρίσει το τασάκι του αυτοκινήτου του να το κάνει δίπλα σε ένα καλάθι αχρήστων κι όχι εκεί που σταμάτησε για να απολάυσει ένα ηλιοβασίλεμα.

Τις σακούλες με τα σκουπίδια τις ρίχνουμε στους κάδους. Στην περιοχή αυτή δεν υπάρχει κοντά κάδος για να θεωρήσουμε ότι τα μετέφερε κάποιο σκυλί ίσως. Οι σακούλες είναι εμφανές ότι απλά πετάχτηκαν εκεί.

Καλούμε το Δήμο να πάρει άμεσα μέτρα. Να κινηθεί ενάντια σε όλους αυτούς που υπονομεύουν τον τόπο μας. Η Δημοτική Αρχή φυσικά και δεν έιναι άμοιρη ευθυνών. Της αναλογεί τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τις απαράδεκτες εικόνες που βλέπουμε καθημερινά. Ωστόσο δε φέρει την ευθύνη για τις πράξεις και τον ωχαδερφισμό των κατοίκων και των επισκεπτών που φέρονται με τον τρόπο που δείχνουν οι φωτογραφίες.

Ο Σύλλογος σύντομα θα διοργανώσει καθαρισμό της ζώνης αυτής με τη βοήθεια εθελοντών. Από ‘κει και πέρα δε θα ανεχτούμε από ΚΑΝΕΝΑΝ τέτοιες συμπεριφορές. Όσο είναι στο χέρι μας θα υπάρχουν συνέπειες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button