Οικονομία

Πιτσιλής: Η φοροδιαφυγή είναι το «εθνικό σπορ» των Ελλήνων

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι οι Ελληνες θα πρέπει να αποκτήσουν την συνείδηση ότι θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους.

Μάλιστα απαντώντας στο ερώτημα αν πιστεύει πως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, θα έφερνε και μείωση της φοροδιαφυγής, τόνισε ότι η φοροδιαφυγή είναι το εθνικό σπορ των Ελλήνων και ανθούσε ακόμα και σε εποχές που η φορολογική επιβάρυνση ήταν σαφώς μικρότερη.

Στη συνέχεια ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ, να ενημερώσει τους τουρίστες για τα δικαιώματα τους, με την καμπάνια apodixiplease, λέγοντας πως στην χώρα μας έρχονται κάθε χρόνο περίπου 30 εκατομμύρια τουρίστες και η άσκηση των δικαιωμάτων τους σε φορολογικό επίπεδο, θα βοηθήσει την χώρα μας να σταθεί στα πόδια της.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στους ελέγχους που κάνει η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία σε όλη την χώρα και ειδικά αυτή την εποχή σε τουριστικούς προορισμούς, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό των υπηρεσιών δεν επαρκεί και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

Τέλος αποκάλυψε ότι η πλατφόρμα για τις βραχύβιες μισθώσεις αναμένεται να ανοίξει ως το τέλος του μήνα.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Κοιτάξτε ποιος μιλάει, ο αρχιρουφιανος των δανειστών!!!! Ήθελα να ήξερα αν είχε υποστεί αυτά που έχει υποστεί ο μέσος Έλληνας αυτός ο κερατάς πως θα τα έβγαζε πέρα???? Δε μας λέει όμως ο Πιτσιλης ότι όλα τα εισπραχθεντα ευρωπουλα κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό στη τράπεζα της Ελλάδος και την επόμενη ημέρα αμέσως φεύγουν για Φρανκφούρτη! Ο Τσίπρας είναι ενολοδοχος των κατακτητών δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες! Ότι και να χρειαστεί θα πρέπει να εγκρίνεται από έξω. Τώρα για τους πυροπαθείς ανεστάλησαν οι φορολογικές τους εκκρεμότητες για έξι μήνες. Δηλαδή σε έξι μήνες θα έχουν να πληρώσουν τι και αν κάηκε το σπίτι, επιχείρηση , οικογένεια!! Μια κυρίαρχη κυβέρνηση θα διέγραφε τις οποίες υποχρεωσεις οι ληστοσυμμοριτες όμως και να ήθελαν δε μπορουν, δε τους αφήνουν οι μπαταρίες τρόικανοι!! Εύγε στους ψεύτες και σε αυτούς που τους πιστεύουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button