ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Τατούλης για το Λιμάνι Κυπαρισσίας: “Eπέκταση λιμενοβραχίονα, εκβάθυνση και δημιουργία μαρίνας”

Αυτοψία στα έργα του Λιμανιού και Δικαστικού Μεγάρου Κυπαρισσίας

Αρχικά ο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα που εκτελούνται στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας και ενημερώθηκε από τον εργολάβο του έργου για την πορεία των εργασιών.

Στη συνεχεία μετέβη στο λιμάνι όπου επιθεώρησε και το έργο της επισκευής του λιμανιού Κυπαρισσίας. Ο κ. Τατούλης συνομίλησε με υπεύθυνους της αναδόχου εταιρείας όπου και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως, «ήρθαμε εδώ στο μεγάλο έργο της Κυπαρισσίας που τώρα είναι το λιμάνι. Η πρόοδος των εργασιών είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Θεωρώ ότι, πλέον σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες. Ήρθαμε όμως εδώ μαζί με τους συνεργάτες μου αλλά και με τον κ. δήμαρχο, κυρίως για να δούμε – και με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου – κυρίως τι επιπλέον εργασίες απαιτούνται, οι οποίες δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική μελέτη, προκειμένου αυτό το έργο-στολίδι της Κυπαρισσίας, αλλά και όλης της Τριφυλίας και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου να ολοκληρωθεί κατ’ άψογο τρόπο ώστε ν’ αποκτήσει λειτουργικότητα και ασφάλεια.

Στις προβλέψεις μας είναι να γίνουν και κάποιες επιπλέον εργασίες οι οποίες θα έχουν κυρίως με την θωράκιση του παλιού βραχίονα, του παλιού λιμανιού, το οποίο βέβαια έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, με την επιπλέον ενίσχυση του υφιστάμενου έργου αλλά κυρίως στοχεύουμε και σε λίγο θα είναι κι εδώ η μελετητική μας ομάδα με τις τεχνικές μας υπηρεσίες για να αρχίσουμε να μελετάμε την επέκταση στο άκρον του βραχίονα, του λιμενοβραχίονα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε υψηλού επιπέδου απόδοσης υπηρεσιών.

Η σκέψεις μας είναι να γίνει μια επέκταση περίπου στα 70μ., είναι ένα έργο δαπανηρό, ο προϋπολογισμός ξεπερνάει τα 6 εκατομμύρια αλλά θα το μελετήσουμε και θα δράξουμε της οποιαδήποτε ευκαιρίας που μας δίνουν οι δυνατότητές μας και η εργατικότητά μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επιπλέον χρηματοδότηση. Όπως όμως κατά καιρούς έχουμε πει, ήδη πλέον έχουμε μια αρχική, πρώιμη μελέτη για την εκβάθυνση του λιμανιού ώστε να γίνει προσιτός ο χώρος του λιμανιού και για υπηρεσίες υψηλότερου ρίσκου και υψηλότερου κινδύνου. Και ταυτόχρονα μελετάμε με τον κ. δήμαρχο την δημιουργία μιας σύγχρονης μαρίνας που, κατά την ταπεινή μας άποψη, όταν θα ολοκληρωθεί θα εξιτάρει το ενδιαφέρον του τουριστικού προϊόντος και θα δημιουργήσει πλέον σταθερές δομές για το τουριστικό προϊόν».

Από την πλευρά του ο κ. Κατσίβελας σημείωσε ότι σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη έκαναν μαζί το σχεδιασμό για τα έργα της Τριφυλίας που χρειάζονται και τα οποία πλέον γίνονται πράξη.

Ο Άγγελος Χρονάς υπογράμμισε ότι το λιμάνι αποτελεί σημαντικό έργο για τη Μεσσηνία, αποτελώντας πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και οφείλουμε τοπική και περιφερειακή αρχή να έχουμε άριστη συνεργασία, γιατί αυτό που προέχει θεσμικά είναι να μείνουν έργα για τους πολίτες καθώς εκτίμησε ότι “εμείς οι αιρετοί είμαστε αναλώσιμοι”.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Ζαχ. Κανελλόπουλος εξήγησε ότι οι εργασίες προχωρούν με γοργό ρυθμό λέγοντας ότι “πράγματι μας εκπλήσσει θετικά ο χρόνος υλοποίησης του έργου, με την πρώτη φάση αποκατάστασης του προσήνεμου μόλου αλλά και την συμπληρωματική μελέτη που όπως είπε ο Περιφερειάρχης να αποκατασταθεί ο προσήμενος μόλος και έπεται η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης που μαζί με την επιμήκυνση στα 70 μέτρα και πάγια θέση μας είναι να διεκδικήσουμε τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις ώστε το λιμάνι να καταστεί σύγχρονο που θα καλύτπει τις ανάγκες της Δυτικής Μεσσηνίας και μελλοντικά να συνδέσει την περιοχή με τα Ιόνια νησιά”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button