Πελοπόννησος

Έκπτωτη η “Τοξότης” και από τις δύο εργολαβίες του Πάτρα – Πύργος

Σε περιπέτειες μπαίνει η ολοκλήρωση του έργου της νέας οδικής σύνδεσης μεταξύ Πάτρας και Πύργου καθώς την Τρίτη το Υπουργείο Υποδομών φέρεται να κήρυξε ως έκπτωτη από το έργο την εταιρεία “Τοξότης” του ομίλου Καλογρίτσα. Η κατασκευαστική δεν κατάφερε, ως την Δευτέρα που ήταν καταληκτική ημερομηνία, να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 2,6 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να καταθέσει ως εγγυητικές καλής εκτέλεσες για τις δύο εργολαβίες που είχε αναλάβει.

Η “Τοξότης” είχε στηρίξει τις ελπίδες της στην Τράπεζα Αττικής και στο ΤΜΕΔΕ για την χορήγηση των απαιτούμενων εγγυητικών όμως τελικά η διοίκηση της Τράπεζας, στην οποία ο όμιλος φέρεται να έχει μεγάλο άνοιγμα, δεν έδωσε το πράσινο φως. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο εάν ο κ. Καλογρίτσας θα κάνει χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος για υποβολή ένστασης στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ώστε να ανασταλεί η έκπτωση και να κερδίσει επιπλέον χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι για τις δύο εργολαβίες, Πύργος – Δουναίικα και Κυλλήνη – Βάρδα, η Τοξότης είχε προσφέρει εκπτώσεις άνω του 50%. Συγκεκριμένα για την πρώτη 53,05% και για την δεύτερη 50,39% με το σύνολο της έκπτωσης να υπολογίζεται στα επίπεδα των 70 εκατ. ευρώ.

www.news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.