Ελλάδα

Έρευνα Focus Bari/YouGov: Δύο στους τρεις Έλληνες δηλώνουν θετικοί στο εμβόλιο – Σε ποια θέση είναι η χώρα σε αναλογία εμβολιασμένων

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας της Focus Bari | YouGov που διεξήχθη σε 21 χώρες τον Ιούνιο του 2021, αλλά και από στοιχεία που προέρχονται από όλα τα «κύματα» έρευνας που διεξάγει η Focus Bari στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2021, προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 21 χώρες σε ότι αφορά την αναλογία εμβολιασμού και ανθρώπων θετικών προς το εμβόλιο. Στην πρώτη θέση βρίσκονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία.

Το 68% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο / έχουν κλείσει ραντεβού να το κάνουν / θα το κάνουν οπωσδήποτε. Στο ερώτημα εάν θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ακόμη ένα 20% στην Ελλάδα απάντησε «μπορεί ναι/μπορεί και όχι», ενώ το 12% απάντησε «μάλλον/οπωσδήποτε δεν θα το κάνουν».

Η αναλογία των «αρνητών» είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερη στις νεαρές ηλικίες, ενώ παράλληλα υπάρχει μια σταθερή αναλογία «αρνητών» (λίγο περισσότερο από ένας στους δέκα) σε όλες τις ηλικίες.

Η αναλογία των «αρνητών» στη χώρα μας είναι μεγαλύτερη στις νεαρές ηλικίες (14% στους 18-24 ετών και 15% στους 25-34 ετών, έναντι 10% στις ηλικίες 35-44, 12% στους 45-54% ετών και 10% στους άνω των 55 ετών). Συνεπώς, υπάρχει μία σταθερή αναλογία «αρνητών» (λίγο περισσότερο από ένας στους δέκα) σε όλες τις ηλικίες, με το ποσοστό να είναι ίδιο σε άνδρες και γυναίκες. Στην Αττική, οι «αρνητές» είναι γύρω στο 12%, στη Θεσσαλονίκη 11% και στην περιφέρεια 13%.

 

 

Δείτε όλη την έρευνα ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button