Τεχνολογία

Αυτό είναι το πρώτο αυτόνομο όχημα της Honda

Αν έχετε την οποιαδήποτε εμπειρία σε βιομηχανικό περιβάλλον, γνωρίζετε ότι η μετακίνηση αντικειμένων από το ένα μέρος στο άλλο, απαιτεί σημαντικό χρόνο απασχόλησης για το προσωπικό κάθε μέρα.

Η Honda λοιπόν εργάζεται πάνω στη διευκόλυνση των εργασιών που χρειάζονται εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε εργοτάξια και όχι μόνο. Σκοπός του πρώτου αυτόνομου επαγγελματικού οχήματος των Ιαπώνων κατασκευαστών είναι η εξοικονόμηση ωρών από τους υπαλλήλους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι άλλο.

honda autonomous b

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η τρίτη γενιά του Honda AWV (Autonomous Work Vehicle). Συγκρινόμενο με το προηγούμενο μοντέλο, το νέο, διαθέτει περισσότερο χώρο (δύο παλέτες) για φορτία βάρους έως 900 κιλά, που είναι αυξημένο κατά 396 κιλά. Επίσης, η πλατφόρμα είναι χαμηλότερη, για ευκολότερη φόρτωση.

Το όχημα μπορεί να διανύσει αποστάσεις μέχρι 16 χιλιομέτρων, ενώ χρησιμοποιεί μπαταρίες 18,6 kWh, που του επιτρέπουν να λειτουργεί 10 ώρες, έως ότου χρειαστεί εκ νέου φόρτιση. Έχει εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης και αναγνωρίζει καλύτερα τα εμπόδια.

honda autonomous c

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του project, στόχος της εταιρείας είναι, εκτός των άλλων, η αντιμετώπιση έλλειψης εργατικού δυναμικού. Η ιδέα είναι να μην χρειάζονται πια άνθρωποι που θα εκτελούν το μεταφορικό έργο, ώστε να συνεισφέρουν σε άλλους τομείς.

Σχετικά με τα αντίστοιχα οχήματα για τον δρόμο, να αναφέρουμε πως η Honda συνεργάζεται μαζί με την Sony, για τη δημιουργία ενός νέου brand που ονομάζεται Afeela. Τα μοντέλα τους θα έχουν προηγμένα συστήματα υποβοήθησης των οδηγών. Οι παραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2025, ενώ οι πρώτες παραδόσεις έχει υπολογιστεί να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2026.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button