Κόσμος

Αφγανιστάν: Σοκ στις ΗΠΑ, το ΥΠΕΞ χρεώνει τη μεταφορά από τη χώρα πάνω από 2.000 δολάρια

Θύελλα στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο απευθύνεται σε Αμερικανούς πολίτες που θέλουν να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Στο επίμαχο έγγραφο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η μεταφορά από το Αφγανιστάν στις ΗΠΑ δεν είναι δωρεάν και ότι οι πολίτες που θα την πραγματοποιήσουν, θα χρεωθούν με ποσό από 2.000 δολάρια και άνω. Μάλιστα, στο έγγραφο αναφέρεται ότι αν δεν αποπληρώσουν το ποσό, κινδυνέυουν με μη ανανέωση του διαβατηρίου τους.

Αμερικανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν αυτή την απίστευτη απαίτηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποχρεώνοντας τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις να δηλώσει ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχουμε καμία πρόθεση να ζητήσουμε αποζημίωση από όσους φεύγουν από το Αφγανιστάν», ωστόσο το επίμαχο έγγραφο, αλλά και οι οδηγίες εξόδου από το Αφγανιστάν που αναφέρονται στο κόστος της μεταφοράς παραμένουν ενεργές στο σχετικό σάιτ του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button