Τοπικά Νέα

Ενημέρωση για το Καλό Νερό – Τσακώνα και το Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη ζητά η παράταξη Πετράκου

Πρόταση για ένταξη θέματος προς ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού ΣΥμβουλίου ζητά η παράταξη του Θανάση Πετράκου.

Ειδικότερα, προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζό, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τους Επικεφαλής των παρατάξεων του ΠΕ.ΣΥ.Π. και τα μέλη του, από τους περιφερειακούς συμβούλους της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», απεστάλη η εξής Επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Από τα Μ.Μ.Ε. πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Περιφερειάρχης έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαΐου στην οποία σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία» «θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα έργα υποδομών της Περιφέρειας και φυσικά οι εξελίξεις για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και Καλό Νερό – Τσακώνα».

Με δεδομένο ότι η συνάντηση αυτή είναι πολύ σημαντική και επιπλέον το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει πάρει και για τα δυο αυτά σημαντικά οδικά έργα συγκεκριμένες αποφάσεις, τις οποίες όμως δεν έχει υπερψηφίσει η παράταξη του κ. Περιφερειάρχη, προτείνουμε να ενταχθεί προ Η.Δ. και να γίνει συζήτηση στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ την Τετάρτη 27η Μαΐου το θέμα: «Ενημέρωση και επαναβεβαίωση των αποφάσεων του ΠΕΣΥΠ για τα μεγάλα οδικά έργα Καλαμάτα- Μεθώνη και Καλό Νερό – Τσακώνα», διότι κατά τη γνώμη μας το πρέπον και θεσμικά και δημοκρατικά ορθόν είναι ο κ. Περιφερειάρχης να εκφράσει στη συνάντηση τις θέσεις  και αποφάσεις του   Περιφερειακού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε συνοπτικά ότι το ΠΕΣΥΠ έχει αποφασίσει:

  1. Για το Καλό Νερό – Τσακώνα: Να προχωρήσει άμεσα η ολοκλήρωση-επικαιροποίηση των μελετών, να κηρυχτούν οι απαλλοτριώσεις και να δημοπρατηθεί ως Δημόσιο έργο χωρίς διόδια από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους ( νέο ΕΣΠΑ) .
  2. Για το Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη: Να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου με βάση το σχέδιο των κ. Σπρίτζη – Δέδε ώστε να κατασκευαστεί ο δρόμος χωρίς διόδια.

Συνεπώς πέραν των άλλων δεν πρέπει να θέσει ο κ. Περιφερειάρχης στη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή τη προσωπική του πρόταση, να συμβάλει χρηματοδοτικά η Περιφέρεια από το ΠΕΠ με το ποσό των 40 εκατ. ευρώ.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Θανάσης Πετράκος
Δημοσθένης Δρούγκας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.