ΕκπαίδευσηΠελοπόννησος

Κοσμητεία ΣΑΕΠΣ: Υποβαθμίζονται οι ανθρωπιστικές σπουδές στην Πελοπόννησο

Η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στην Καλαμάτα εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο δηλώνει έντονο προβληματισμό για το σύνολο του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας αλλά και εκφράζει την αντίθεσή της στην υποβάθμιση των ανθρωπιστικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Διαβάστε το ψήφισμα:

Η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη σημερινή της συνεδρίαση (10.04.2019) εκφράζει ομόφωνα τον έντονο προβληματισμό της επί του συνόλου των διατάξεων του Σχεδίου Νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 8 Απριλίου 2019 και αφορά στη νέα δομή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συγχρόνως, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη διαφαινόμενη στο πολυνομοσχέδιο υποβάθμιση των ανθρωπιστικών σπουδών σε επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου στην Καλαμάτα λειτουργεί από το 2003-2004 η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών με μεγάλη διδακτική, ερευνητική και εκδοτική προσφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button