Αθλητικά

Λιονέλ Μέσι: Αυτές ήταν οι απαιτήσεις του για να μείνει στη Μπαρτσελόνα

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της El Mundo Deportivo με email και έγγραφα του κλαμπ

Ο Λιονέλ Μέσι αποχώρησε ως ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2021 υπογράφοντας στην Παρί Σεν Ζερμέν, αφού ένα χρόνο δεν κατέστη εφικτό να συμφωνήσει με την τότε διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου του, με την El Mundo Deportivo να αποκαλύπτει τώρα, κάνοντας έξαλλο το κλαμπ, τι ζητούσε ο Αργεντίνος για να υπογράψει.

Ήταν μια υπόθεση που πόνεσε πολύ τους οπαδούς της ισπανικής ομάδας και παράλληλα προκάλεσε εντύπωση στους ουδέτερους, αφού κανείς δεν περίμενε ότι οι δύο πλευρές θα χώριζαν. Χώρισαν όμως, αφού το 2020 δεν υπήρξε συμφωνία στις συζητήσεις που είχαν γίνει ανάμεσα στην πλευρά του Μέσι και την τότε διοίκηση του συλλόγου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου. Και το γιατί δεν υπήρξε συμφωνία, το αποκαλύπτει τώρα η El Mundo Deportivo.

Η καταλανική εφημερίδα, άγνωστο πώς, πήρε στην κατοχή της email και επίσημα έγγραφα του κλαμπ, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας το τι συζητήθηκε τότε. Για την ακρίβεια, έκανε γνωστές τις απαιτήσεις του Μέσι για να υπογράψει νέο συμβόλαιο και αυτά που ζητούσε ήταν τα εξής…

Συμβόλαιο μέχρι το 2023 με δυνατότητα μονομερούς ανανέωσης.

Δεχόταν μείωση του πάγιου μισθού του το 20% για το 2020/21, με ανάκτηση των απωλειών με αύξηση 10% του μισθού το 21/22 και άλλο 10% το 22/23 με τόκο 3% ετησίως.

Πληρωμή μπόνους επιβράβευσης.

Μπουθ για τις οικογένειες του Μέσι και του Λουίς Σουάρες στο «Καμπ Νου».

Ιδιωτική χριστουγεννιάτικη πτήση για όλη την οικογένεια στην Αργεντινή.

Σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, καταβολή των ποσών που αναβλήθηκαν τη σεζόν 2020/21 συν τόκων.

Μπόνους υπογραφής του συμβολαίου, ύψους 10 εκατ. ευρώ (να καταβληθεί στις 30/6/2023).

Αύξηση αποδοχών σε περίπτωση αύξησης φόρου.

Κατάργηση της ρήτρας αποδέσμευσης, που θα καθοριστεί σε συμβολικό ποσό 10.000 ευρώ (τότε η ρήτρα της ήταν 700 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα, ζήτησε νέο συμβόλαιο για τον προσωπικό του βοηθό το οποίο θα έπρεπε να έχει διάρκεια όση και το δικό του, ενώ ήθελε να πληρώσει το κλαμπ στον αδερφό του, Ροντρίγκο Μέσι, τις προμήθειες για τον Ανσού Φατί, τον οποίο εκπροσωπεί ως μάνατζέρ του.

Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήταν ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλες αυτές τις απαιτήσεις και οι συζητήσεις σταμάτησαν, με τη νέα διοίκηση τώρα να είναι έξαλλη με την El Mundo Deportivo για αυτές τις αποκαλύψεις, θεωρώντας ότι κάνει ζημιά στο κλαμπ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button