Αγροτικά

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου τα 1500 ευρώ της πρώτης καραντίνας στους παραγωγούς Λαϊκών Αγορών

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών Λαϊκών Αγορών οι ενισχύσεις ειδικού σκοπού των 1500 ευρώ, λόγω των περιορισμών που τους επιβλήθηκαν από τα μέτρα της πρώτης καραντίνας λόγω του κορωνοϊού.

Η παραπάνω, λιτή διαβεβαίωση, δόθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου από το βήμα της Βουλής , κατά την διάρκεια απάντησής του σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Γεώργιου Ψυχογιού.

Η ερώτηση του βουλευτή είχε θέμα «Στήριξη της τιμής των λεμονιών στην αγορά και προστασία από τις κλοπές σε παραγωγή και εξοπλισμό για τους αγρότες της Κορινθίας» και σχετικώς με τα 1.500 ευρώ ανέφερε πως «πολλοί παραγωγοί λεμονιών, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί το προηγούμενο διάστημα λόγω των μέτρων του κορωνοϊού, περιμένουν μαζί και με άλλα προϊόντα πότε ακριβώς θα λάβουν αυτό το βοήθημα το οποίο θα στηρίξει την κορινθιακή κοινωνία με τη μείωση του εισοδήματος που έχει, άρα και το σύνολο της κορινθιακής κοινωνίας, γιατί είναι μια αλυσίδα σε έναν αγροτικό νομό».

«Κάποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα να καλλιεργήσουν την επόμενη χρονιά -και αυτό θα τους δώσει μια ανάσα- και βέβαια, κάποιοι, οι οποίοι έχουν επικοινωνήσει μαζί μας επανειλημμένως, αντιμετωπίζουν και ζητήματα επιβίωσης. Πότε, λοιπόν, θα δοθεί και σε ποιους;» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο βουλευτής ρώτησε αν θα υπάρξουν και περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης λόγω του δεύτερου lockdown για ανθρώπους οι οποίοι υπάγονται σε αυτή την κατηγορία, αλλά απάντηση δεν έλαβε!

agro24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button