Πολιτική

Παρέμβαση Π. Μαντά για νέο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Καλαμάτας

Η ανάγκη για κατασκευή νέων εγκαταστάσεων προκειμένου να στεγαστούν το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Καλαμάτας βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς στα δύο σχολεία.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Μαντάς συζήτησε με τους εργαζόμενους, τους δασκάλους και τα στελέχη για τα σημαντικά ζητήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν, κυρίως αναφορικά με τις υποδομές στέγασης και λειτουργίας. Είχε επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την αποτελεσματικότητα και το μεγάλο εκπαιδευτικό έργο που συντελείται και στα δύο ειδικά σχολεία, τα οποία στηρίζουν και ανακουφίζουν πολλές οικογένειες με παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες. Ο βουλευτής επίσης αναγνώρισε την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί για την αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων, προκειμένου πρωτίστως τα παιδιά και δευτερευόντως οι εργαζόμενοι να έχουν πρόσβαση σε ένα σύγχρονο και ποιοτικό σχολικό περιβάλλον το οποίο να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Για τα ζητήματα των δύο ειδικών σχολείων ο κ. Μαντάς είχε ενεργοποιηθεί και στο παρελθόν ενημερώνοντας σχετικά την υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως για την ανάγκη να ενισχυθούν εμπράκτως τα δύο ειδικά σχολεία. Επίσης για το ίδιο ζήτημα ο κ. Μαντάς πραγματοποίησε συνάντηση πριν λίγο καιρό και με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, με στόχο την προώθηση του αιτήματος του δήμου Καλαμάτας, με πλήρη φάκελο και όλες τις απαραίτητες μελέτες, για την κατασκευή νέων σχολικών εγκαταστάσεων για τα δύο ειδικά σχολεία.

Σύμφωνα με το σχέδιο-πρόταση του δήμου, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε περίπου 4,8 εκ. ευρώ και το έργο μπορεί να υλοποιηθεί μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών για έργα τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα η χρηματοδότηση μπορεί να είναι εκτός του συνολικού πλαφόν που έχει προσδιοριστεί για τον δήμο Καλαμάτας, γεγονός που παρέχει επιπλέον χρηματοδοτική ευελιξία και δεν δημιουργεί προβλήματα στη δρομολόγηση άλλων σημαντικών έργων που έχουν προγραμματιστεί από τον δήμο.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς δεσμεύθηκε να ανακινήσει εκ νέου το θέμα αυξάνοντας την πολιτική πίεση προς το υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο σε συνεργασία με τον δήμο Καλαμάτας την ένταξη του έργου στο “Αντώνης Τρίτσης” το συντομότερο δυνατόν και στη συνέχεια τη δρομολόγηση της υλοποίησής του προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button