Τοπικά Νέα

Συμβάσεις έργων της Μεσσηνίας πάνω από 700.000 ευρώ υπέγραψε στην Καλαμάτα ο Π. Νίκας [λίστα]

Συμβάσεις έργων στη Μεσσηνία συνολικού προϋπολογισμού 737.669,59 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί χθες Τρίτη 18 Ιανουαρίου, στην Καλαμάτα, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του περιφερειάρχη με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καπέλιο, τους θεματικούς ομολόγους του Στάθη Αναστασόπουλο, Αννα Καλογεροπούλου και Ανδρέα Τσουκαλά, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσο Σαρδέλη, καθώς και με υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην οποία συζητήθηκαν και ρυθμίστηκαν θέματα διοικητικής φύσεως.

Οσον αφορά στις συμβάσεις, ο Π. Νίκας -σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, στη συνέχεια- γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου θα υπογραφεί το συμφωνητικό για το προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ έργο βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι.

Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει πλέον δυνατότητα να ξεκινήσει άμεσα το έργο βελτίωσης του δρόμου Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα, προϋπολογισμού 8.700.000 ευρώ, καθώς δεν υπάρχει πλέον καμία εκκρεμότητα εφ’ όσον έγινε από την Περιφέρεια η παρακατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της πίστωσης για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις.

 

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Ο περιφερειάρχης υπέγραψε, α) σύμβαση προϋπολογισμού 300.000 ευρώ για την βελτίωση – συντήρηση των τεχνικών έργων και την αποκατάσταση προβλημάτων που προκλήθηκαν από κατολισθήσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο Μεσσηνίας, β) σύμβαση προϋπολογισμού 245.000 ευρώ για την αποπεράτωση και διαµόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της μονής Αγίου Νικήτα στο Σελλά του Δήμου Τριφυλίας, γ) σύμβαση προϋπολογισμού 74.400 ευρώ που αφορά σε εργασίες ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού του ναού των Αγίων Θεοδώρων στο Κατσαρού του Δήμου Οιχαλίας, δ) σύμβαση προϋπολογισμού 46.000 ευρώ για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα προαύλιου χώρου στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Σώστη στον Δήμο Οιχαλίας καθώς και ε) συμπληρωματική σύμβαση, προϋπολογισμού 72.269,59 ευρώ για τα έργα αθλητικών εγκαταστάσεων στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το Πάσχα, όπως δήλωσε ο Π. Νίκας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button