Τοπικά Νέα

Φιλιατρά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση για την Μικρασιατική Εκστρατεία

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη η φιλοξενία της έκθεσης φωτογραφικού υλικού και τεκμηρίων εποχής «Μικρασιατική Εκστρατεία: 100 χρόνια μετά» στο Κτήριο Σπέντζα στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών, καθώς η επισκεψιμότητα και η υποδοχή του κοινού από όλο το νομό ήταν εξαιρετική.

Με την απεγκατάσταση της έκθεσης, η Παρασκευή Πανοτοπούλου συγγενής του Φιλιατρινού αντιστράτηγου Διονυσίου Σταυριανόπουλου, ο οποίος είχε λάβει μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Μικρασιατική Εκστρατεία, προσέφερε με πολλή συγκίνηση τα προσωπικά του αντικείμενα (παράσημα, καπέλο, σπαθί, διάφορα έγγραφα κ.ά.) για μόνιμη έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης υπογράφηκαν τα σχετικά έγγραφα στο Κτήριο Σπέντζα και ήδη τα αντικείμενα ταξίδεψαν με στρατιωτικό όχημα στην Αθήνα. Θα εκτίθενται πλέον στο χώρο του μουσείου με άλλα έργα τέχνης, φωτογραφίες, χάρτες, οπλισμό, αντικείμενα και λάφυρα από τις επιχειρήσεις των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου: «Εγκάρδια ευχαριστούμε τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, που μας εμπιστεύθηκε για τη διοργάνωση και φιλοξενία της έκθεσης. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την εγκατάσταση και τη λειτουργία της. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας. 760 μαθητές από σχολεία του δήμου μας ξεναγήθηκαν στην έκθεση. Την ευγνωμοσύνη μας στον συμπολίτη μας συνταξιούχο εκπαιδευτικό Γιάννη Αλεξανδρόπουλο, που εθελοντικά προσφέρθηκε και κράτησε την έκθεση ανοικτή σχεδόν όλα τα απογεύματα των 25 ημερών λειτουργίας της.

Ο χώρος θα προετοιμαστεί για να πλημμυρίσει τις επόμενες ημέρες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, παραμύθια και παιδικές φωνές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button