Κόσμος

Αυστραλία: Τεράστιοι ιστοί αράχνης κάλυψαν ολόκληρη περιοχή – Η εξήγηση για τo απόκοσμο φαινόμενο

Δείτε το βίντεο

Αντιμέτωποι με ένα απόκοσμο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι του Γίπσλαντ στην Βικτόρια της Αυστραλίας, βλέποντας ένα τεράστιο πέπλο από ιστούς αράχνης να έχει σκεπάσει ολόκληρα χωράφια, μετά από πλημμύρες που καταγράφηκαν στην περιοχή.

Ένας ειδικός και συγκεκριμένα ο καθηγητής Οικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, Ντίτερ Χότσουλι, έδωσε την εξήγηση για το περίεργο αυτό φαινόμενο.

«Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο μετά από πλημμύρες», είπε. «Όταν έχουμε πολύ ισχυρές βροχές και πλημμύρες, αυτά τα ζώα που περνούν τη ζωή τους κρυμμένα μέσα στο έδαφος, πλέον δεν μπορούν να ζήσουν εκεί οπότε μετακινούνται στο υψηλότερο έδαφος», πρόσθεσε.

To φαινόμενο είναι γνωστό ως «ballooning», όταν δηλαδή οι αράχνες πετούν μετάξι για να σκαρφαλώσουν σε ψηλότερο έδαφος, αφήνοντας τους ιστούς τους να ίπτανται σαν λεπτές γραμμές που καλύπτουν ολόκληρες επιφάνειες ή χωράφια. Το μετάξι που παράγει η αράχνη δεν χρησιμεύει μόνο για να δημιουργεί ιστούς ώστε να παγιδεύει την τροφή της, αλλά και για να μπορεί να μεταφέρεται με τη βοήθεια του αέρα.

«Το ταυτόχρονο φύσημα χιλιάδων αραχνών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό χαλί από μετάξι το οποίο ονομάζεται «αραχνιά» και καλύπτει θάμνους ή χωράφια», λένε οι Αρχές και οι επιστήμονες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button