Δήμος Μεσσήνης

«Εκπαίδευση και κληρονομιά»: Αξιοποίηση των δημοτικών σχολείων της Μεσσήνης προτείνει ο Γ. Λάσκαρης

Την αξιοποίηση των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Μεσσήνης προτείνει ο Γιάννης Λάσκαρης, επικεφαλής της Επανεκκίνησης για το Δήμο Μεσσήνης και γραμματέας του Δ.Σ. Με αφορμή σχετική παρέμβασή του, για τη χρήση δημοτικού σχολείου στο Δήμο, καταθέτει δημόσια την άποψή του για τη χρήση των δημοτικών σχολείων στην επικράτεια:

«Χρέος μας είναι να κάνουμε όχι ένα βήμα αλλά ένα άλμα προς την  αξιοποίηση των δεκάδων σχολικών κτηρίων που βρίσκονται διάσπαρτα στην επικράτεια του Δήμου Μεσσήνης. Όταν δεν υπάρχει κίνδυνος σοβαρών φθορών ή αν υπάρχει, πρέπει η αρμόδια επιτροπή του Δήμου να επεμβαίνει ώστε να διατεθούν τα σχολεία για χρήσεις κοινής ωφέλειας. Με στόχο τη γνωριμία και την ενεργοποίηση της κοινωνίας προκειμένου να γνωρίσει τη σπουδαιότητα των σχολείων που στέγασαν γενιές οράματα και την κουλτούρα ενός τόπου, τα παλαιά μας σχολεία πρέπει να αναδειχθούν σε κοιτίδες πολιτισμού. Όπου αυτό έχει επιτευχθεί στο Δήμο μας και στα χωριά μας, έχει ενώσει και συμφιλιώσει κάτω από πολιτιστικές δράσεις τους κατοίκους τους. Πολλά από τα σχολεία μας αποτελούν εξαιρετικά δείγματα της τέχνης των κτιστάδων και περικλείουν τις μνήμες των κατοίκων, πολιτιστική κληρονομιά και εκπαίδευση συνυπάρχουν, αξιοποιούνται και αναδεικνύουν και το μικρότερο χωριό. Είμαι σύμμαχος, λοιπόν, στη μάχη όλων των συμπολιτών μου για τη διάσωση των δημοτικών μας σχολείων και υπόσχομαι δημόσια πως θα αναζητήσω όλα τα εχέγγυα, που επιβάλλεται εμείς οι αντιπρόσωποι τους στην αυτοδιοίκηση να αναζητήσουμε, μέσα από «διάφορους πόρους», προκειμένου να μετατραπούν σε μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, συνεδριακά κέντρα, πολυχώρους κ.λπ. Είναι γεγονός πλέον πως ο σύγχρονος επισκέπτης, εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα φυσικά τοπόσημα, αναζητά τις «ρίζες», το παρόν και το μέλλον ενός τόπου που επισκέπτεται, γιατί θέλει να βιώσει ολιστικά την ιστορία και τη φυσική του γοητεία. Σε λίγα χρόνια ο θεματικός τουρισμός θα φέρει ριζικές αλλαγές και εμείς δυστυχώς θα προσπαθούμε να προβληθούμε με «λαβωμένα» πολλές φορές αξιοθέατα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button