Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: Φεστιβάλ Κιθάρας – 100 χρόνια Astor Piazzolla

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επανέρχεται με δύο διαφορετικές δράσεις στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 100 χρόνια από την γέννηση του σπουδαίου Αργεντινού συνθέτη Astor Piazzolla, την Κυριακή (9 Μαΐου) στις 18:00.

Μια διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας συνομιλούν με τον Κριτικό και Ιστορικό Μουσικής Γιώργο Β. Μονεμβασίτη για την ξεχωριστή προσωπικότητα του συνθέτη Astor Piazzolla» και το 7ο βίντεο των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας που ανεβαίνει στην πλατφόρμα vimeo.
Το ντουέτο Αμβροσία Ματσούκα & Μαρία Μάρκοβα παρουσιάζουν το έργο “Primavera Porteña” ή (σε ελεύθερη μετάφραση) την άνοιξη των κατοίκων του Buenos Aires, σε μεταγραφή για δύο κιθάρες.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βίκη Βασιλειάδη (Τάξη Φλάουτου) & Αντώνης Κουφουδάκης (Τάξη Κιθάρας)
Επιμέλεια κειμένων: Παναγιώτα Ηλιοπούλου
Ηχοληψία, Βίντεο & Μοντάζ: Αλέξανδρος Μπεκ

To Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας υλοποιείται με τη στήριξη της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις» και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και φίλων των δημοτικών καλλιτεχνικών σχολών «Τέρψις». Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει ο καθηγητής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Αντώνης Κουφουδάκης και την επιμέλεια ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης.

Για αναλυτικές πληροφορίες επισκεφτείτε το site: http://www.kalamataguitarfestival.gr

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε την συζήτηση για τον ξεχωριστό Astor Piazzolla.

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να απολαύσετε το βίντεο των παιδιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button