ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία [εικόνες – βίντεο]

Δεν έγινε η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη

Με διαφορετικό τρόπο από ό,τι συνήθως, πολύ πιο λιτά, ήταν ο φετινός εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία, όπου φέτος έγινε με μάσκες, αποστάσεις και μέτρα προστασίας, ενώ δεν έγινε και η καθιερωμένη λιτανεία. Ωστόσο, εκατοντάδες πιστοί συνέρευσαν χθες και σήμερα στο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την παραμονή το απόγευμα τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικό Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην «Πανηγυρίστρα». Σήμερα Δευτέρα, το πρωί, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

O Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ.κ. Χρυσόστομος κατά το κήρυγμά του σημείωσε ότι, ο Κύριος και Πανάγιος Σταυρός του Κυρίου μας να ισχυροποιήσει και τη δική μας δύναμη προκειμένου ο καθένας από τη δική του πλευρά, από το ίδιο του μετερίζι  να σηκώνει το Σταυρό του αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα, έτσι ώστε  να στεφθεί από τον Κύριό μας με τη χαρά της Αναστάσεως.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, οι βουλευτές Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Εντεταλμένος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας Αγγελος Χρονάς, ο αντιδήμαρχος Αντώνη Βλάχος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Παναγιώτης Τσαφαράς, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Σταματία Αλεξοπουλου, Μαρία Πανουσιοπούλου, Γιάννης Μερκούρης, Γιάννης Κατσούλας, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, η σύμβουλος της Κοινότητας Κυπαρισσίας Παναγιώτα Τζαβέλα και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος.

Να σημειώσουμε ότι λόγω των απαγορεύσεων δεν έγινε και η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη.

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες:

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Παραβρεθηκε ο κλήρος.. Και αυτό είναι το σημαντικότερο.. Ουδείς είναι ανώτερος των άλλων..
    Ο λαός πριν απ όλους!!
    Χρόνια πολλα Κυπαρισσία!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button