Τοπικά Νέα

Στην Κομισιόν η Αδριατική Οδός και ο δρόμος Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΉ ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ-ΒΡΥΩΝΙΔΗ

Με αφορμή την επίκαιρη συζήτηση για χρηματοδότηση εμβληματικών διασυνοριακών έργων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. και μέλος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Μεταφορές και τον Τουρισμό, κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν για τη δυνατότητα χρηματοδότησης των ελληνικών τμημάτων της Αδριατικής Οδού και συγκεκριμένα της προέκτασης της Ιόνιας Οδού προς την Κακαβιά αλλά και του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτας.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι η εν λόγω οδική αρτηρία που ενώνει επτά ευρωπαϊκά κράτη αποτελεί ένα σημαντικό έργο υποδομής για την Ελλάδα αλλά και για τις χώρες που διασχίζει. Παράλληλα, τονίζει χαρακτηριστικά ότι η ολοκλήρωση αυτού του ενιαίου αυτοκινητόδρομου αναμένεται να προσδώσει μεγάλη προστιθέμενη αξία στον τουρισμό, στο εμπόριο, στις επενδύσεις και στις μεταφορές στην Ελλάδα, μετατρέποντας, μεταξύ άλλων, τη χώρα μας μαζί με τον διάδρομο της Ανατολικής Μεσογείου σε σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο ολόκληρης της περιοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Βόζεμπεργκ ζητά από την Κομισιόν να την ενημερώσει για το οριστικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του βαλκανικού αυτού άξονα καθώς και για τη δυνατότητα ένταξης των αυτοκινητόδρομων της Αδριατικής Οδού επί ελληνικής επικράτειας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ή σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button